Trafik Cezalarında Yeni Dönem: Alkollü Araç Kullananlara Hapis Cezası Geliyor

TBMM Başkanlığına sunulmaya hazırlanan 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile trafik kuralları ve cezalarında değişikliğe gidilecek. Düzenleme kapsamında alkol veya uyuşturucu madde etkisinde araç kullananlar için, trafikte herhangi bir vukuata karışmasalar dahi hapis cezası uygulanacak. Ayrıca kurusıkı silahla bile meskun mahalde ateş edenlere 1 ila 5 yıl arası hapis cezası geliyor, düğün ve asker uğurlamalarında da cezalar katlanacak

İşte detaylar…

4. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan ilk yargı paketinde sona yaklaşıldı.

TRT'nin haberine göre; çalışmanın tamamlanmasının ardından taslak metin ilerleyen günlerde TBMM Başkanlığına sunulacak. Toplumsal huzurun sağlanması, suçla etkin mücadele edilmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) değişikliklere gidilerek cezalar artırılacak.

Alkollü araç kullananlara hapis cezası geliyor.

Yasa teklifiyle birlikte trafik güvenliğini tehdit eden sürücülere yönelik yaptırımlar önemli ölçüde ağırlaştırılacak. Alkollü ya da uyuşturucu madde etkisi altında araç kullananlara artık sadece ehliyet kısıtlaması değil, doğrudan hapis cezası verilecek. Taslağa göre, alkol ya da uyuşturucu etkisiyle araç kullanırken yakalanan sürücüler, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Teklif kapsamında toplumda ciddi güvenlik endişelerine neden olan silahla rastgele ateş açma olaylarına da sert müdahale geliyor. Mevcut durumda 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngören TCK’nin 170. maddesi değiştirilerek, bu cezanın alt sınırı 1 yıla, üst sınırı ise 5 yıla çıkarılacak.

Düğün, nişan ve asker uğurlaması gibi toplu etkinliklerde silahla havaya ateş açılması durumunda ise verilecek ceza yarısından bir katına kadar artırılacak.

Meltem Miraloğlu ABD’de Darp Edildi: Yine Kendinden 40 Yaş Büyük Biriyle Evlenmek Üzereydi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Saldıran Selçuk Tengioğlu'nun Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
YORUMLAR
05.05.2025

Taammüden cinayettir alkollü araç kullanmak 👏👏👏

05.05.2025

Gelse ne olur ki? katiller bile hapiste değiller.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ