Onedio Logo

Trabzonlu Temizlik Görevlisi Erol Ceylan, Tozlu Araç Camlarını Tabloya Dönüştürüyor

Kapak Görseli

Trabzon'un Araklı ilçesinde belediye temizlik görevlisi Erol Ceylan (57), sokakta çalışırken gördüğü tozlu araçların camlarına, parmaklarıyla portre ve manzara resimleri çiziyor. Kısa sürede çizimleri ile beğeni toplayan Ceylan, 'Tozlu araba gördüm mü, dayanamam. Hiç kendimi tutamam, hemen resim yapıyorum. Birçok insan bu durumdan hoşlanıyor ama bazen de dayak yemekten korkuyorum' dedi.

Araklı Belediyesi'nde 12 yıldır çalışan temizlik görevlisi Erol Ceylan, resim tutkusunu, camları tozlu araçlara taşıdı.

Araklı Belediyesi'nde 12 yıldır çalışan temizlik görevlisi Erol Ceylan, resim tutkusunu, camları tozlu araçlara taşıdı. Görseli

Bir yandan görev sahasındaki sokakları süpüren Ceylan, diğer taraftan camları tozlu araçlara parmaklarıyla portre ve manzara resimleri çiziyor.

Bir yandan görev sahasındaki sokakları süpüren Ceylan, diğer taraftan camları tozlu araçlara parmaklarıyla portre ve manzara resimleri çiziyor. Görseli

Ceylan, tozlu araç camlarının yanı sıra sokakta boş gördüğü duvarlara da süngerle çeşitli figürler yapıyor.

Ceylan, tozlu araç camlarının yanı sıra sokakta boş gördüğü duvarlara da süngerle çeşitli figürler yapıyor. Görseli

Taş ve ahşapları oyarak heykeller de ortaya çıkaran Ceylan, hem tutkusu hem de çizimleri ile beğeni topluyor.

Tutkusu küçük yaşlarda başlamış

Resim tutkusunun küçük yaşta başladığını belirten Erol Ceylan, 'Bir yerde, bir leke gördüğüm zaman illa ki bir şeye çevirmeye çalışıyorum.' dedi ve ekledi:

'Bu benim için tutku. Eğitimini almadım. Bizim dönemimizde öyle bir şey yoktu.

Annemin 3 kardeşi bir araya gelmiş, fotoğraf çektirmişler. Fotoğrafı anneme yollamışlar. Ben de sandıktan o fotoğrafı, gizlice alıp aynısını arka kısmına resmetmeye çalıştım.

Tabi kalemle çizerken fotoğrafta hasarlar oluştu. Annem de bunu fark edince bana kızdı fakat resim sevgimden vazgeçmedim.

İlkokulda taştan Atatürk büstünü yapmıştım. Bu bana doğuştan gelen bir yetenek. Ailemde hiç kimsede böyle bir yetenek, resim tutkusu yok.

Denizin altına bile, kıyıdan topladığım taşlarla resimler yaptım. Evde bile sürekli resim çizerim'

'Hiç fırça kullanmadım'

Her yere resim yapmak istediğini söyleyen Ceylan, 'Sokakları süpürdüğüm sırada tozlu araba gördüm mü, dayanamam. Hiç kendimi tutamam.

Hemen arkasına resim yapıyorum. Birçok insan bu durumdan hoşlanıyor ama bazen de dayak yemekten korkuyorum. Trafik ışıklarında duran arabalara dayanamayıp, bazen resimler yapıyorum.

Geçenlerde bir kadın ile bir erkek önce ne yaptığımı anlamadılar. Daha sonra tozlu arabalarına çizdiğim resmi görünce beni alkışladılar.

Hiçbir yaptığım resimde fırça kullanmadım. Resimlerimi ya sünger ya da parmaklarımla çizerim. Her şeyi işleyebiliyorum. Resimler, heykeller yapabiliyorum. Bu beni çok rahatlatıyor' dedi.

Ceylan'ın bazı çalışmaları...

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Galatasaray'ı Korkutan Gelişme: Victor Osimhen, Milli Takımda Sakatlanarak Oyundan Çıktı
Galatasaray'ı Korkutan Gelişme: Victor Osimhen, Milli Takımda Sakatlanarak Oyundan Çıktı
'Sisi' Lakaplı Seyhan Soylu İlan-ı Aşk Ettiği Cübbeli Ahmet Hoca ile Astralde Nişanlandıklarını Açıkladı
'Sisi' Lakaplı Seyhan Soylu İlan-ı Aşk Ettiği Cübbeli Ahmet Hoca ile Astralde Nişanlandıklarını Açıkladı
Venedik Film Festivali Kırmızı Halısında Transparan Elbisesiyle Rollenen Melis Sezen Kullanıcıları İkiye Böldü
Venedik Film Festivali Kırmızı Halısında Transparan Elbisesiyle Rollenen Melis Sezen Kullanıcıları İkiye Böldü
YORUMLAR
16.03.2022

Yalnız abinin çok iyi bir tarzda çizimleri var.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ