Trabzon Emniyeti: 'İmamoğlu'nun Aile Mezarlığına İki Çocuk Saldırdı'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon'daki aile mezarlığına gamalı haç çizilmişti. Trabzon Emniyeti mezara yönelik saldırının iki çocuk tarafından yapıldığını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’daki aile mezarlığının duvarlarına ve kuzeninin evinin bulunduğu yola geçtiğimiz günlerde Nazilerin sembolü olan gamalı haç çizilmişti.

İmamoğlu Ailesine Gamalı Haç Saldırısı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, tepki çeken olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada sembollerin 2009 ve 2007 doğumlu iki çocuk tarafından çizildiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 19 Temmuz'da bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, Akçaabat ilçesinde birkaç mezara, işaret levhalarına ve reklam tabelalarına siyah sprey kullanılarak semboller çizildiğine yönelik paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

Paylaşımlar üzerine başlatılan çalışmalarda, bir ortaokulun duvarlarına da çeşitli yazılarla birlikte benzer sembollerin çizildiğinin tespit edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Olayı aydınlatmaya yönelik çalışmalarda, söz konusu sembolleri çizdikleri de tespit edilen suça sürüklenen çocuk 2009 doğumlu M.T.B. ile 2007 doğumlu S.Ü. adres tespitleri sonucu yakalanmıştır. Yaşları küçük çocuklar, mezarlık, reklam tabelaları, işaret levhaları ve ortaokul duvarlarına, internetteki oyunlardan gördükleri ve şekil itibarıyla da beğendikleri, anlamını bilmedikleri sembolleri spreyle yaptıklarını ve yazı yazdıklarını beyan etmişlerdir. Konuya ilişkin süreç, adli makamların talimatlarına istinaden takip edilmektedir.'

Öte yandan, savcılık tarafından ifadeleri alınan M.T.B. ve S.Ü'nün serbest bırakıldığı öğrenildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yahudi mezarlığına saldıranlar da çocuk çıkmıştı

Hasköy'de Türk Yahudileri'ne Ait Mezarlığa Saldırı: Beş Çocuk Gözaltına Alındı

Geçtiğimiz hafta İstanbul Hasköy'de Türk Yahudilerine ait mezarlıkta onlarca mezar taşı tahrip edilmişti. Polisin başlattığı çalışma sonucu yaşları 11 ila 12 arasında olan beş çocuk gözaltına alınmıştı. 

Şüphelilerin parkta top oynadıkları sırada toplarının yan tarafta bulunan mezarlığa kaçması üzerine mezarlığa girdikleri ve topu aldıkları sırada oyun amaçlı mezarlık mermerlerini tahrip ettiklerini söylediği öğrenilmişti.

Popüler İçerikler

Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
YORUMLAR
21.07.2022

Benim neslimin en zibidisi bile çıkıp mezarlara saldırmaz, böyle bir şey aklının ucundan bile geçmezdi. Sonra Asım'ın nesli geldi.

21.07.2022

çok afedersiniz ama 12 yaşında bir çocuğun mezara gamalı haç çizeceğini düşünmüyorum nedense Yahudi mezarlağına saldıranlar görüntülerle çocuk olduğu ortaya çıktı ve bildiğim kadarıyla ceza almadılar, yap hamleni çocuğa suçu yükle serbest kalsın

21.07.2022

O cocuklar canlari SIKILINCA ay gidip bir mezara mi saldirayip deyip Imamoglu ailesini TESADUF OLARAK SECMIS. yemisim sizin bahenenizi. Gecin bunlari, kim saldi, kim ogretti bu sucu.?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ