Trabzon'da Ölen Hastanın Yakınları Oksijen Tüpüyle Doktora Saldırdı: 'Korkuyorum, Duyuyor Musunuz Beni?'

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde doktor Esra Ersöz Genç, hayatını kaybeden hasta yakınlarından birinin oksijen tüpüyle saldırısına uğradı. Doktor Genç, ''Sağlıkta Şiddet Yasası çıktı' diyorlar, ben güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak? Korkuyorum' dedi. Gözaltına alınıp serbest bırakılan saldırgan bugün tekrar bir yakınıyla birlikte gözaltına aldı.

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde akciğer kanseri nedeniyle tedaviye alınan ve solunum güçlüğü çeken 65 yaşındaki T.D., doktorların tüm müdahalelerine rağmen dün sabah hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı

Ölüm haberini alan hasta yakınları acil servisten girerek görevlilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine bazı hasta yakınları servisteki camları kırıp oksijen tüpüyle doktor Esra Ersöz Genç'e saldırdı.

Hasta yakınları özel güvenlik görevlileri ve polisin müdahalesiyle dışarı çıkarıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yaşadığı olayı sosyal medya hesabından paylaşan Dr. Genç, şunları anlattı 👇

"Servisin iç kapısını da zorla açarak 5 kişi içeri daldılar"

"Evime, aileme sağ sağlam dönebilecek miyim bilmiyorum"

Bilim Kurulu Üyesi Özlü: "Şiddete müsamaha gösterilmemeli"

Soruşturma açıldı

Öte yandan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili söz konusu kişi hakkında, 'Kasten yaralama, tehdit, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından soruşturma başlatıldı.

2 kişi tekrar gözaltına alındı

Saldırıdan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan İ.A. ile adı açıklanmayan bir yakını hakkında bugün yeniden gözaltı kararı verildi.  Karar doğrultusunda Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İ.A. ve yakınını Sürmene ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.  2 şüpheli, polis merkezine götürüldü.

Yaşanan bu olay sonrası sosyal medyadan da tepkiler geldi...

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
27.04.2020

Eğitimli insanın her türlüsüne nefret duyan bir güruh yetişti. Cehaletiyle gurur duyan, bilgiyi küçümseyen, bilmediğini asla kabul etmeyen bu evrimleşememiş kitleye ceza da fayda etmeyecek. Cehalet eyleme geçti ve maalesef ilk hedefleri eğitimli insanlar.

27.04.2020

''eylem tamamlanmadığı için'' serbest bırakılmış. Yani saldırganın tutuklanması için doktorun ölmesi gerekiyormuş. Doktor ve sağlık çalışanları: Her an ölüm tehlikesi altında nasıl çalışacak?

27.04.2020

"Eylem tamamlanmamış". Karantina alanına ellerini kollarını sallayarak giriyorlar, doktorları ve diğer çalışanları tehtit ediyorlar ama eylem tamamlanmamış oluyor, enteresan. Herkes kaybediyor bir yakınını, hepimiz doktora mi saldırıyoruz. Normal değil bu insanlar işte!!

TÜM YORUMLARI OKU (31)