Tourette Sendromu'na Sahip Genç Kadın Farkındalık Yaratmak İçin Sosyal Medyayı Kullanıyor

16 yaşındaki Sophie Adams, Tourette sendromuna sahip. İlk kez 1985 yılında tanımlanan Tourette sendromu sesli ve bedensel tik hastalığıdır. Sophie'ye de 9 yaşındayken teşhis konmuş.

Bu sendrom için farkındalık oluşturmayı hedefleyen Sophie, TikTok'ta çeşitli videolar paylaşarak durumunu insanlara gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video ise viral oldu.

O videoda bir diğer Tourette sendromuna sahip arkadaşı ile yemekte olan Sophie'nin o anları: 👇

Tekrar eden ve kontrol edilmesi zor tikler olarak bilinen ve istenmeyen sesler içeren Tourette sendromu için farkındalık yaratmayı hedefleyen 16 yaşındaki Sophie Adams, TikTok'ta yayınladığı videolar ile dikkat çekiyor.

Sophie yayınladığı videolar ile, insanlara Tourette Sendromunun ne kadar karmaşık olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ayrıca Tourette'lı herkesin farklı tiklere sahip olabileceğini de söylüyor.

Bazı insanların kendisine inanmadığını da söyleyen genç kadın, kendisinin tiklerinin sahte olmadığını ve kimsenin ona inanmak zorunda olmadığını da söyleyerek, bu durumun başka insanlara yardım etmeye çalışmasını vazgeçirmeyeceğini söylüyor.

Sophie'nin en sinir bozucu olarak gördüğü şey ise, çoğu insanın Tourette'in zihinsel bir engel olmadığına inanmaması. Kendisi Tourette Sendromu ile yaşayanlar, sahip olmayanlar kadar zekidirler diyor.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
Ortak Türk Alfabesindeki Yeni Harfler Nasıl Kullanılacak?
Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
YORUMLAR
12.06.2020

İnanmayın kesin faketir... Tik Tokta böyle birşeyin olması mümkün değil. Gerizekalı kişilerin, gerizekalı olduklarını kanıtlamak için gerizekalı hareketler yaptığı bir mecrada böyle bir farkındalık olamaz, imkanı yok yani...

13.06.2020

Araştırınca bu hareketlerin bu sendromu olan insanların yaptığı hareketler olduğunu söyleyeyim. Yurt dışında farkındalık oluşturmak için her sosyal medya uygulamasını kullanıyorlar. Bana fake gelmedi. Neden fake olsun?

12.06.2020

Tourette sendromu için kurulmuş bir platform dahi var. Tedavisi olmadığı için hayatını kolaylaştırıcı yaklaşım gerekiyor.

12.06.2020

Havalı isimlere gerek yok; bildiğin "tikli" laa bu!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ