Tosuncuk'un Eşinin İfadesi Ortaya Çıktı: 'Çiftlik Bank'tan Kesinlikle Kazanç Sağlamış Değilim'

80 binin üzerinde vatandaşın milyonlarca lira dolandırıldığı Çiftlik Bank sisteminin kurucusu, Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın'ın ifadesi ortaya çıktı.

Aydın, ifadesinde 'Şirkette pay sahibi değilim. Şirketin yöneticisi değilim. Haksız kazanç sağlamadım' dedi.

'Şirkette pay sahibi değilim'

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın'ın mahkeme ifadesi ortaya çıktı. 48 sanıklı Çiftlik Bank davasının tutuksuz sanığı Sıla Aydın, davanın diğer sanıklarını tanımadığını söyleyerek 'Şirkette pay sahibi değilim. Şirketin yöneticisi değilim. Haksız kazanç sağlamadım' dedi.

'Eşi olduğum için hakkımda dava açılmıştır'

Mehmet Aydın'ın eşi olduğu için hakkında dava açıldığını söyleyen Sıla Aydın, Çiftlik Bank'ı bir yazılım şirketi olarak bildiğini söyledi. Yurt dışına para kaçırdığı yönündeki iddiaları reddeden Aydın, şunları söyledi:

''İnsanların para yatırdığı ve bir şekilde kazanç sağladığını biliyordum. Ancak kesinlikle şirketin yönetiminde değildim. Pay sahibi de değilim. Bu şirketin nasıl işlediğini de bilmiyorum. Diğer sanıkların ise sadece ismen biliyorum. Belirttiğim gibi şirketin bir suç örgütü olduğunu bilmediğim gibi kesinlikle bir kazanç sağlamış değilim. Herhangi bir hissem de yoktur''

'Ev almak için biriktirdiğimiz paraya tedbir kondu'

Suçsuz olduğunu ve beraatine karar verilmesini isteyen Aydın, şöyle devam etti:

''Mayıs 2017 ve Ağustos 2017'de Arjantin ve Uruguay'da 15'er gün olmak üzere iki kez bulundum. Eşim Mehmet Aydın ise Türkiye'ye dönmedi. Ayrıca bizim ev almak üzere biriktirdiğimiz para benim adıma bankadaydı. 2017 Ekim diye hatırlamadığım tarihte eşim benim hesabıma bu birikmiş parayı gönderince tedbir kondu. Şu anda parayı da kullanamamaktayım.''

17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor

Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın, soruşturma kapsamında 14 Mart 2018 tarihinde tutuklanmış, 2.5 ay tutuklu kaldıktan sonra 31 Mayıs 2018 tarihinde tahliye edilmişti. Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede Sıla Aydın'ın, 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak', 'Mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarmak' suçlarından 7 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.

Davanın bir numaralı 'firari' sanığı Mehmet Aydın'ın, geçtiğimiz günlerde yeni fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

'Tosuncuk' Sefa Sürüyor: Mehmet Aydın'ın Lüks Yaşamından Görüntüler Paylaşıldı

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
22.07.2019

tosunum dışında herkes yargılanuyor dur senaryo tanıdık geldi bi hocafendimiz vardı o gibi :D

23.07.2019

kızın söyledikleri; kerhanedeki oru**'nun bakireyim demesine benziyor !

23.07.2019

Tosunun bir röportajı var nette, kelime kelimesine hatırlamıyorum ama özetle şöyle; spiker soruyor, çiftlikbank güvenilir değilmiş falan filan, tosun cevaplıyor"...ülkemiz üzerinde dönen oyunlar var, yurtdışı kaynaklı tehtitler alıyoruz, londra kaynaklı..." elizabeth'in de işi yoktu, senle uğraşacak. Evet. Ne diyim ki, bizim milletimiz iflah olmaz.

TÜM YORUMLARI OKU (23)