Tosuncuk Mehmet Aydın Olayında Son Durum: Türkiye’ye İade Edilecek Mi?

Çiftlik Bank vurgunuyla arkasında yüzbinlerce mağdur bırakan ve yaklaşık 500 milyon lira ile kayıplara karışan Tosuncuk lakaplı dolandırıcı Mehmet Aydın, internetin gündeminde. Mehmet Aydın, avukatı aracılığıyla video yayınlayarak yakın zamanda Türk adaletine teslim olacağını söylemişti. Sonrasında ise Brezilya’da polis güçlerine teslim olan Tosuncuk Mehmet Aydın’ın son durumu internette araştırılıyor. Mehmet Aydın Türkiye’ye iade edilecek mi? Hakkında kırmızı bülten çıkartılan ve en çok aranan isimler listesinde olan Tosuncuk Mehmet Aydın olayın son durum…

Mehmet Aydın Brezilya’da Teslim Oldu?

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi milyonlarca TL dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan Mehmet Aydın'ın, Brezilya Sao Paulo'da teslim olduğu bildirildi.

Aydın'ın avukatı Şehmus Uluç, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için resmi işlemlere başlandığını söyledi.

Tosuncuk Mehmet Aydın Türkiye’ye İade Edilecek Mi?

Brezilya’da polise teslim olan Mehmet Aydın, Türkiye’ye iade edilmek istediğini söyledi. Brezilya mahkemeleri Mehmet Aydın dosyasını Türk makamlarından isteyecek ve dosya gelene kadar Mehmet Aydın Brezilya’da cezaevinde gözetim altında olacak. Sonrasında gelen dosyaya göre Brezilya mahkemeleri Tosuncuk Mehmet Aydın’ın iade edilmesine veya edilmemesine karar verecek. Uzmanlar, Mehmet Aydın’ın iade edileceğini söylüyor ancak sürecin biraz zaman alacağını belirtiyor.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın Brezilya'da Teslim Oldu
'Tosuncuk': 'Türk Yargısına Teslim Olacağım'

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu