Toros'u Kar Paletli Araca Dönüştüren Yurdum İnsanı

Trabzon’da 2 oto ustası, 77 model Toros marka eski bir otomobile palet takarak aracı paletli kar aracına dönüştürdü. 1 yıl önce yapmaya başladıkları 42 yıllık otomobili geçtiğimiz günlerde çekici yardımı ile karla kaplı yaylaya çıkartan Gökhan Türkmen ve İskender Yavuz isimli ustalar kar üzerinde aracın performansını denemeyi ihmal etmedi.

Oto makas ustası olan Gökhan Türkmen, ‘Paletli Toros’u kışın karda yaylalarda binmek için yaptıklarını söyledi.

Otomobil hariç tüm aksamlarını kendilerinin tasarladıklarını maliyetinin de işçilik hariç 5 bin TL’nin üzerinde olduğunu kaydeden Türkmen “Kışın yaylalarda karda araç kullanmayı çok seviyoruz. Bunun için kafamızda böyle bir şey tasarlayıp yaptık. Paletleri kendimiz kestik, kaynattık. Palete yön versin diye araçta 6 lastik kullandık. İş makinesi ve tank mantığı ile yaptık. Kafada tasarlayıp bu hale getirdik. İçine ısınmak için tüp koyduk. Çünkü yaylalar soğuk oluyor” dedi.

İşte o aracın sürüş testi görüntüleri:

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
17.02.2019

yanlış algılamadıysam araç sağa sola manevra yapamıyor sadece ileri geri gidebiliyor. Şasiyi palete basit bir elektrot kaynak ile tutturmuş ki bu iş güvenliği açısından bir facia demek. O basit kaynak kocaman aracı ve tonlarca ağırlıktaki paleti tutmaz. İlk zorlamada mukavemete dayanamayarak şasi paletten ayrılır kopar. Yuvarlanır gider . Bir de o küçücük toros motoru neredeyse 1 tondan ağır paleti taşımaz taşısa da çok yakar. Özetle paletli toros yapabilir misin ? Yaparsın ama işte böyle olur :) İş olsun torba dolsun. Boş bakkal taşşaklarını tartarmış.

videoyu izlemeye bile tenezzül etmediğini düşünüyorum. Araç sağ ve sol manevraları gayette iyi yapıyor ve tüp sistemiyle çalışan bir araç . Adam karda kışta sırf keyif için kendisine bir eğlence üretmiş videoyu da izledim tıs tıs gidiyor makina . Sen bunu eleştirerek ne kazandın acaba ? daha aerodinamik olanını sen yap bu başlıklara sen çık Allah'ın görmemişi.

16.02.2019

[Science 100]

TÜM YORUMLARI OKU (6)