Törenle Açıldı! Türkiye'nin Enerji İhtiyacı İçin Büyük Önem Taşıyan Proje TürkAkım Nedir?

Türkiye'nin enerji ihtiyacı konusunda büyük bir yere sahip olacak olan resmi adıyla TürkAkım (halk arasında Türk Akımı) projesi Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açıldı. Deniz kısmı biten ve dev bir törenle açılan TürkAkım doğal gaz boru hattı nedir, bilmeniz gerekenler neler sizler için araştırdık.

TürkAkım Nedir?

TürkAkım veya yaygın bilinen adıyla Türk Akımı projesi Rusya ile Türkiye arasında boru hattından oluşan doğal gaz enerji hattıdır.

Yıllık taşıma kapasitesi 31.5 milyar metreküp olan bu hattın ilk önerisi 2014 yılında Putin tarafından Türkiye ziyareti sırasında yapıldı.

TürkAkım projesinin deniz kesimi, 930 kilometre uzunlukta ve toplam 2 boru hattından oluşuyor.

Her bir hattın kapasitesi yıllık 15,75 milyar metreküptür. Hat Rusya'nın Anapa kentinden çıkarak Türkiye'de Kıyıköy'e giriş yapıyor. 2019 sonunda Rusya'dan Türkiye'ye doğal gaz gelmeye başlayacak. TürkAkım, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir gibi sanayi kentlerine doğal gaz sağlayarak bölgedeki üretime katkı sağlayacak.

İki boru hattından bir tanesi Türkiye'ye, diğeri ise Avrupa'ya doğal gaz sağlayacak. Her iki boru hattının da taşıyacağı hacim aynı.

İkinci hatla Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğal gaz taşınacak. İkinci hat Türkiye'den Yunanistan'a ya da Bulgaristan'a bağlanacak. Bu konuda  ise görüşmeler hala sürüyor.

Videolu anlatım; "Dev proje: TürkAkım"

TürkAkım projesi ile ilgili AA tarafından hazırlanan bu inforgrafiği de inceleyebilirsiniz;

Deniz kısmının tamamlanması dolayısıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi.

TürkAkım Projesi'nin deniz bölümüne döşenecek son boru, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla indirildi.

Popüler İçerikler

Hayko Cepkin'den "Türkiye'de Ermeni Olmak" Paylaşımında Fotoğrafını Kullanan Kişiye Kapak Gibi Cevap!
Kocasının Geceleri Annesi ile Yattığını Söyleyen Kadından Esra Ezmeci'ye Tuhaf Soru!
Ekonomi Uzmanı Şeref Oğuz, Enflasyon Rakamlarıyla 2025 Asgari Ücretini Hesapladı
YORUMLAR
19.11.2018

Beni ilgilendiren kısmı : Doğalgaz ucuzlayacak mı? Cevap : Rüyanda bile göremezsin....

19.11.2018

inşallah faydası olur ülkeye

19.11.2018

Birde rus akımı projesi olsun rus ablaları taşısın :D

Pasif Kullanıcı
19.11.2018

Şimdi benim anlamadım bunun eskisi ukraynadan geçiyormuş bakımsızmış güvenilirliğini yitirmiş alternatif olarak bulgaristan dan geçmesi düşünülmüş fakat bulgar tarafında pürüzler çıkmış o da olmamış biz yapmışız. Madem bu olay bu denli mühim ukrayna ve bulgaristan aptal mı bu denli önemli bir projeyi kaçırmışlar elinde tutamamışlar ? Fazlasını satabilecekmişiz fazlası nedir bu gaz bize kadar mı gönderiliyor yoksa avrupaya mı hepsini geçtim vatandaş aynı faturaya mı ödeyecek.Benim tek anladığım bu iş bizden çok rusların çıkarına geliyor...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ