Topuklarınızı Poponuza Vurarak Tereddütsüz Kaçmak İsteyeceğiniz Toksik İnsanların İllet Özellikleri

1. Birisi sınırlarınızı görmezden geliyorsa, bu durumu büyük bir kırmızı bayrak olarak görebilirsiniz.

Etrafınızdaki toksik kişiler, sınırlarınızı hiçe sayıp en basitinden sizi gıdıklarken bile hayır demenizi bir cevap olarak kabul etmiyorsa ortada büyük bir problem olduğunu söyleyebiliriz.

2. Manipülatif insanlar söz konusu olduğunda etraflarındaki insanlara çok fazla baktıklarını fark edebilirsiniz.

Bu kişilerle göz teması kurduğunuzda uzaklara bakmak yerine rahatsız edici bir yoğunlukla size bakmaya devam ederler. Beden dili uzmanı Patti Wood, manipülatif insanların hedeflerine odaklandıkları için yoğun şekilde baktıklarını dile getiriyor. 'Hedeflerinin nasıl tepki verdiğini test etmek için hipnotik bakıştan hemen önce ya da sonra rahatsız edici bir şey yapabilir veya söyleyebilirler.' Birinin güvenilir olmadığını düşünüyorsanız o kişiden uzaklaştığınızda nasıl tepki verdiğine bakarak sezgilerinizden emin olabilirsiniz.

3. Bazı insanlar sadece konuşmaktan hoşlanırken, manipülatif insanlar tüm konuşmalara hakim olmaya çalışır.

Uzmanlara göre bu durum, manipülatif kişilerin kontrolü ellerine almak istemelerinden kaynaklanıyor. 'Genellikle ilgi çekici hikaye anlatıcılarıdır, bu yüzden onları dinlemek hipnotik olabilir.' Bu nedenle konuşmayı seven ve dikkat arayan olmak, güvenilmez kişilerin başka bir özelliğidir diyebiliriz. Ve onlara karşı ne kadar çok dikkatinizi verirseniz bu konuda o kadar ısrarcı olurlar.

4. Narsist insanlar, istediklerini elde edemediklerinde aşırı şekilde üzülürler ancak başkalarıyla iletişime geçtiklerinde bu ruh halleri değişebilir.

Wood'un da dediği gibi'Tüm sözsüz davranışlarını göz açıp kapayıncaya kadar değiştirebilir ve kendilerini bambaşka şekilde gösterebilirler.' Ve bu durumu o kişi sizi içine çekene kadar fark edemeyebilirsiniz. Bu yüzden, bu kişi yalnızken tamamen farklı bir kişiye dönüştüğünü görürseniz uzak durmak isteyebilirsiniz.

5. Yoğun göz teması kırmızı bir alarm olabilirken, aynı durum tuhaf bir şekilde bağlantısız görünen göz teması için de geçerlidir.

Herkes göz teması kurmakta iyi olmayabilir ancak başka kötü enerjiler alıyorsanız bu kişiden uzak durmanız sizin için daha güvenli olabilir.

6. Tüm sırlarını paylaşma konusunda aceleci olan kişilere dikkat etmeniz gerekir...

Psikoterapist Dr. Laura Dabney, yeni tanıştığınız birinin sizinle hemen samimiyet kurup hayatıyla ilgili her ayrıntıyı paylaşmasının kırmızı alarm olabileceğini ve bu kişinin kolayca kontrolden çıkabileceğini belirtiyor. Başkalarına güvenmek güzel bir şeydir ancak bu kişi çok kısa bir sürede sizi tüm sorunlarını dile getirebileceği biri olarak görürse, duygusal olarak çok çabuk tükenip sizi de tüketebilir.

7. Kaba davranan biriyle zaman geçirmek istemezsiniz ve belki de böylece daha derin sorunlardan kurtulmuş olursunuz.

Uzmanlara göre, potansiyel olarak tehlikeli insanlar sizi manipüle etmek için karşılarındaki küçümsemeye yönelirler. Yani bu kişi sizi veya çevrenizdekileri rahatsız ediyorsa daha dikkatli olmanız gerekebilir. 'Nasıl yaptıkları farklı biçimlerde olabilir ancak niyetleri diğer kişiyi değersiz hissettirmektir. Nasıl göründüğünüzü, bedeninizi, hedeflerinizi, arkadaşlarınızı, işinizi veya hayallerinizi gülünç duruma düşürebilirler.'

8. Yeni tanıştığınız birinin sizin hakkınızda çok fazla şey bilmesi bir uyarı olabilir.

Tabii ki biriyle görüşmeden önce stalklamak bambaşka bir şey ancak sizinle ilgili çok özel ayrıntıları bilmesi fazlasıyla tehlikeli. Hatta bu kişiden rahatsız olma anında birinden yardım alabilirsiniz.

9. Yeni biriyle olan ilişkiniz şimşek hızında gelişiyor gibi görünüyorsa bunu heyecanla karşılamak kolaydır...

Ancak, başkasına zarar verme olasılığının yüksek olduğu kişiler hayatınıza pat diye girerek güveninizi kazanmaya çalışacaktır. Her şey çok hızlı ya da gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa bir adım geri atmak isteyebilirsiniz. Bu kişi; risk alma konusunda iddialı olan, yeniyi ve heyecan vericiliği seven biri olabilir. 'Risk alan kişi güvenilir biri olmayabilir çünkü sizi sınırlarınızı zorlayan durumlara sokabilirler.' Bu tür bir ilişkinin duygusal olarak yoğun ve istikrarsız bir şeye yol açma ihtimali yüksektir.

10. Birisi size sakin olmanızı söylüyorsa, bir durumun korkutucu olmadığını veya her şeyin yolunda olduğunu iddia ediyorsa içgüdülerinizi dinlemek isteyebilirsiniz.

Bu kişi sizi belirli bir şekilde hissetmeniz için manipüle etmeye çalışıyor olabilir. Duygularınızı geçersiz kılmak ve sizi kontrol altında tutmaya çalışmak için bir taktik olarak kullanılabilir. Aynı şey, size ne düşünmeniz gerektiğini söylüyorlarsa da geçerlidir çünkü bu da sınırlarınıza saygısızlık etmenin bir yoludur. Böyle bir durumda, iletişimi kesmek ve en kısa zamanda daha güvenli bir duruma geçmek isteyebilirsiniz.

11. Hayır cevabını kabul etmeyip üstünüzde baskı kurmaya çalışabilirler.

Durum ne olursa olsun etraflarında rahatsızlık hissederseniz, kendinize bunun göründüğü kadar kötü olduğu gerçeğini kabul ettirin ve oradan uzaklaşmak için hamlelerde bulunun.

12. Bir hatayı kabul etmek hepimiz için zor olsa da narsist insanlar bir sorun olduğunu direkt yalanlar.

Bu kişilerin kötü adam olarak görülmekten korkan kişiler olduğunu söyleyebiliriz. Haklı olanların sadece kendileri olduğunu düşünürler ve bu şekilde düşündükleri için özür dileme ya da herhangi bir hatayı kabul etme ihtiyacı duymazlar. Psikolog Dr. Clinton Moore, 'Kötü bir şey yaptığınızda, suçluluk hissetmeniz oldukça normaldir ancak daha az empati kuran ve daha az güvenilir olan bir kişi, suçluluk hissetmekten kaçınmak için muhtemelen her türlü sorumluluğu kabul etmekten kaçınacaktır.' diyerek durumu dile getirmektedir.

13. Etraflarındaki insanlara karşı olan duygularını kontrol edememeleri size zarar verebilir.

Örneğin, bir randevuya gittiğinizde etraftakilere ya da size bağırmaya başlarsa durumu sorgulamanız gerekebilir. Aynı şey, işte her zaman nasıl sinirden patladıkları hakkında hikayeler anlatmak veya küçük yanlış anlamalar için intikam almak için de geçerlidir.

14. Siyah-beyaz düşünme eğiliminde olan insanlar genellikle bir alışkanlıktan daha ciddi problemlere sahiptir.

Moore, genellikle altta yatan bir sorun endişesi nedeniyle bu kişilerin karşıt duygu anlayışına sahip olmadığını söylüyor. Yani o kişilere göre ya tamamen iyisiniz ya da tamamen kötüsünüz... İletişimde olduğunuz kişinin sizi sevip sonra birden sizden nefret etmesi bir sorun haline gelebilir.

15. Toksik bir kişi, nerede olursa olsun ortamdakilere karşı muhalefet olur.

Bu durum, manipülasyon ya da dedikoduyla insanları birbirine düşürmek gibi eylemlerle gerçekleşebilir ve bu kişiler, kasıtlı olarak sırları açığa çıkarabilirler.

16. Size bin kez mesaj atıp atmayacakları ya da bir hafta boyunca hiç konuşmayacakları belli değildir.

'Agresif veya düzensiz davranışlar, birinin kim olduğunu bilmediğinin işaretidir.' Durum bu şekilde olduğunda, nasıl davranmanız gerektiği konusunda kendinizi yıpratabilirsiniz.

17. Sosyopatlar ve psikopatlar empati eksikliğiyle tanımlanıp, başkalarının acılarına gülebilir ya da umursamaz davranabilir.

Böyle birinin yanında olmak sizi rahatsız ediyorsa, kendinizi mazur görmeniz ve o kişiden uzaklaşmanız oldukça normaldir. Başkalarının duygularını umursamıyor gibi görünen birine nasıl tamamen güvenebilirsiniz? Bu kişilerin psikolojik olarak sorun yaşadığı kesin olarak söylenemez ancak aranızdaki ilişki için bu durumun bir kırmızı alarm olduğunu söyleyebiliriz.

18. Anlattıkları hikayelerin ayrıntılar her seferinde değişir:

Zaman kavramlarının, hikayelerin veya diğer bilgilerin bir kısmının eksik göründüğünü veya mantıklı olmadığını fark ettiğinizde birisinin güvenilmez veya manipülatif olabileceği konusunda kırmızı alarmı hissetmelisiniz. İlişkiler, özellikle iletişim konusunda bu kadar zorlayıcı olmamalıdır.

19. İnsanlar bazı durumlarda kendileriyle çelişebilir ancak sözlerine sadık kalmıyorlarsa güvenilmez olduklarının bir işareti olabilir.

Karşınızdaki kişi, üzüldüğünüzde veya bazı şeyleri sorgulamaya başladığınızda sizi haksız duruma düşürmek için ellinden geleni yapabilir. Sizin hatalı olduğunuzu düşünmenizi sağlaması ya da kafa karışıklığından dolayı bunları yaşadığınızı söylemesi bir manipülasyon örneği olabilir.

20. İnsanların yaptıkları tüm geri dönüşlere karşı tahammülsüzlerdir ve yapıcı eleştirileri bile saldırı olarak algılayabilirler.

Böyle birine karşı nasıl bir tepki vereceğinizi bilemeyip kendinizi ifade edemeyebilirsiniz. Bu da kendi benliğinizden ödün vermek demektir ve büyük bir kırmızı alarmın göstergesi olabilir. 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Heyecandan Oturduğumuz Yerden Zıplamamıza Sebep Olan Filmlerle İlgili Hepimizi Hayrete Düşüren Detaylar
Babası ve Abisinin Eşcinsel Olduğunu Öğrenen Eşcinsel Bireyin Yaşadığı Trajik Olay
Feminizm Herkes İçindir! Kadın Özgürleşmesinin Erkeklerin de İşine Geleceğinin 14 Kanıtı

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
21.02.2021

Bu manipülatörlerin gazına asla gelmeyin. Sıkıntılar büyür.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ