Topuk Çatlakları Nasıl Giderilir? Ne İyi Gelir?

Ayağın bakımına ve hijyenine dikkat edilmediğinde pek çok hastalık ortaya çıkabiliyor. Düzenli bakım yapılmadığında, havalandırılmadığında ortaya çıkan bu rahatsızlıklar kişinin gün içinde hareket kabiliyetini kısıtlayabiliyor. Topuk çatlakları için etkili pek çok yöntem bulunmaktadır. Bunlar zamanla topuk çatlaklarını hafifletir ve derinin onarımını sağlar. Uygulama öncesi doktorunuza bilgi vermek suretiyle topuk çatlağına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerinden faydalanmak daha doğru bir tercih olur. Peki, topuk çatlakları nasıl giderilir? Ne iyi gelir? İşte bu gibi sorularınızın yanıtları…

Çatlak topuklar topuk çevresindeki derinin yarıklara dönüşmesi sonucu meydana gelir. Ayakların nemini kaybetmesi sonucu deri zarar görür, baskı ve kuruluğun etkisi ile de topuk derisi çatlamaya başlar. Ciltte birçok sorunun kaynağı olan kuruluk topuklarda da çatlak gibi hasarlara neden olabilmektedir. Genellikle Ayak bakımına dikkat edilmediğinde ortaya çıkan topuk çatlakları kişilerin fiziksel aktivitelerini yerine getirmesinde güçlük çekmesine sebep olmaktadır. Topuk çatlağı doktor tarafından tedavi edilebileceği gibi evde basit yöntemlerle de sorun olmaktan çıkmaktadır. Peki, topuk çatlakları nasıl giderilir? Ne iyi gelir? İşte tüm detaylar…

TOPUK ÇATLAKLARI NASIL GİDERİLİR?

Beslenmenizde vitamin, mineral ve çinko eksikliği mevcutsa bu durum topuk sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple yeterli ve dengeli beslenerek topuk çatlarının önüne geçebilirsiniz. İş yerinde ya da evde uzun süre ayakta kalmanın verdiği baskı nedeni ile topuk çatlakları sık dile getirilen şikayetler arasında yer alır. 

Ayakkabı seçimine özen göstermek gerekir. Özellikle açık ayakkabılar topuktaki nemin kurumasına neden olabilir. Ayak çatlaklarını gidermek için ayağınızın hiyenine dikkat etmeli ve bol bol nemlendirmeniz gerekir.

TOPUK ÇATLAKLARINA NE İYİ GELİR?

Topuk çatlakları için reçetesiz temin edebileceğiniz birçok krem bulunmaktadır. Bu kremlerin hangisinin sizde işe yarayacağını doktorunuzdan öğrenmek çatlak sorununuzu kökten yok eder. Ancak birçok kişi topuk çatlakları için bitkisel yöntemleri de denemek ister. İşte topuk çatlaklarına iyi gelen doğal tedaviler…

ASPİRİN, VAZELİN VE LİMON 

Yüksek nemlendirici özelliği ile vazelin topukların etkili bir şekilde nemlendirilmesine yardımcı olur. Limon suyu ile bir araya geldiğinde ise sitrik asit yardımı ile ayaktaki ölü derileri ortadan kaldırır. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra iyice kurulayın ve vazelin ile birkaç damla limonu karıştırarak ayaklarınıza uygulayın. Ardından pamuklu bir çorap giyinin. Uyumadan önce deneyin ve sabah ayaklarınızı iyice yıkayın. 

Bunun yerine aspirini ezerek vazelin ile karıştırabilir ayaklarınıza aynı şekilde uygulayabilirsiniz. Her iki yöntem de son derece etkilidir.

GLİSERİN VE GÜL SUYU

Ayaklarınızı nemlendirerek derinlemesine bakımını sağlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir miktar gliserine ve gül suyudur. Bu iki malzemeyi karıştırarak ayaklarınıza sürdükten sonra pamuklu çorap giyinin. Akşam yatmadan önce masaj yaparak uygulayın. Sabah olduğunda durulayın.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Topuk Çatlağına Meydan Okuyup Pürüzsüz Ayaklara Sahip Olmanızı Sağlayacak 11 Ev Yapımı Karışım
Her Derdi Çeken Ayaklarına Nasıl Bakım Yapmalısın?

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
Narin Güran Soruşturmasında Süreç Tıkanıyor: Kimlik Kartına Kadar Düşünmüşler!