Arjantin’de özel yöntemler kullanılarak, ağaçtan elde edilen kitabın tekrar ağaca dönüşmesi sağlandı.
Arjantin’de özel yöntemler kullanılarak, ağaçtan elde edilen kitabın tekrar ağaca dönüşmesi sağlandı.
Babam Ormandaydı (Mi Papá Estuvo en la Selva)’ adlı çocuk kitabı, okunduktan sonra toprağa ekiliyor ve bir kaç hafta içinde ağaca dönüşüyor.
Sanat Karavanı'ndan Saniye Kaya'nın haberine göre; yapımında ekolojik mürekkep ve asitsiz kağıdın kullanıldığı kitap, Arjantin’de 8-12 yaş arası çocuklara doğal kaynakların önemini anlatmak için tasarlandı.
Doğa bilincini çocuklara kazandırmayı sağlayacak kitabın bundan başka bir amacı daha bulunuyor. O ise: ‘kitapların da çocuklarla beraber büyüyebileceği’ni göstermek.
Kitap, çocuklara yalnızca doğayı koruma bilinci değil, aynı zamanda doğayla içsel bir bağ kurma, bir bütünlük sağlama becerisi de kazandırıyor. Okudukları kitabın tekrar doğaya dönüşünü izlemek ve kendileriyle beraber gün be gün büyüyen bir kitap-ağacı gözlemlemek çocuklara harika bir deneyim fırsatı sunuyor.
Kitabın fiyatı 160-170 $ civarında alıp 'okuduktan sonra' kitabı toprağa gömüp hayırlı bir şey yapıyorum diye sevindirik olmak yerine kitabı elden ele dolaştırıp aynı zamanda başkalarının da faydalanmasına vesile olabilirler sonra da gidip bir tane çam fidesi alıp dikersin , 30 cm boyunda bir çam fidesi 5$ civarında hadi diyelim uzun sürecektir ama tohum aldın 100 tane meşe tohumu 3-5$ doğayı önemsiyorsan çık oraya buraya serp elbet bir kısmı çimlenip tutunur toprağa , kitaptan ağaç çıkarmak gibi fanteziler aramaya gerek yok yani , gücümüzü küresel açlık ve adaletsizlik sorununu çözmeye ve de dünyada gerçekten neler olup bittiğine dair bilinçlenmeye harcarsak dünya daha iyi bir yer olacaktır .
Bizde de fasulyeye dua etme mevzusu var. Led ışıklı ekmek dolabı da cabası. Din nedense doğallığı değil yapay olan şeylere yarar sağlıyor, akıla değil israfa hizmet ediyor. Nedense başkalarına batıl, kafir diyen kendileri ne yaptığını bilmeyen beyinsiz sürüsü ne yazık ki...
Çok güzel bir fikir. Kitabın kitap haline gelmesinde ağaç kesilmesi gerektiği için, doğadan bir çeşit özür dileme gibi. Buna dikkat çekmek istemişler.