Toplumda Tam Olarak Kabul Görmeyen Otizmli Bireylerin ve Ailelerinin Yaşadığı Zorlukları Okumalısınız!

Otizmli bireyler için ne yazık ki dış dünya olması gerektiği gibi değil... Hem kendileri hem de aileleri evlerinden çıktıkları andan itibaren birçok sorunla karşılaşıyor ve bu sorunlarla da mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Evlatlarına diğer çocuklar gibi bir yaşam sunmak için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Her alanda var olmaya çalışıyorlar. Belki geçmişe göre bazı sorunlar, sıkıntılar çözüldü fakat henüz tam anlamıyla bitmiş değil... Biz de bu nedenle bazı otizmli bireylerin karşılaştığı sorunları ve insanların davranışlarını anlatan paylaşımları derledik.

İnsanlar çok kötü çok!

Sizin bu paylaşımlarla ilgili düşünceleriniz neler? Hadi konuşalım!

@Mucahityilmz61

Bu içerik de ilginizi çekebilir;

Otizm Hastalık Değil Farklılıktır: Engellere Aldırmadan Hayalinin Peşinden Koşup İlham Olan Otizmli Bireyler

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
20.10.2021

Bilemiyorum ama çogu yalan gibi geldi ama onlarca okuldan arkadaşim var hiç kimse engelli ya da otizimli bireylere karşi bir tutum sergiledigine şahit olmadim.Yani şu devirde böyle bir tutum sergilemek de kolay degil , hiçbir müdür ya da ögretmen kolayina bile bile otizimli ögrenciye kin gütmez . Yukaridaki okuduklarimdan bu çikiyor. Olmaz demiyorum ama yüzlerce ögretmen tanidim denk gelmedim denk geleni de duymadim...Ögretmen ve idare eskisi gibi degil ögrenciye tepki alan yok ama veliye tepki alan çok .Eger velinin önceki tutumlari nasildi bunlara da bakmak lazim.Yani her atilan tivitlere inanmak ne kadar mantikli. Böyle bir şey varsa şikayet edilir zaten.İnsanlar ilgi çekmek için depremzedeler engelliler vs hepsini istismar ediyor.

20.10.2021

Ben başka bir sitede okumuştum, kadının çocuğu otizmli idi ve bıçakla diğer çocuklara saldırıyordu. Diğer veliler haliyle istemiyorlardı çocuğu ve kadın şu tür cümleler kuruyordu: okula göndermek benim de hakkım, çocuk sonuçta otizmli ve idare etseler ne olur ? Buradaki ilk velinin çocuğu da hastalığından kaynaklı ortalığı birbirine katıyordu bence ve çocuğu 12. sınıf olan aileler sınav senesinde derslerin işlenmemesini istemediler, teşekkür de bundan dolayıydı muhtemelen.

21.10.2021

Bir tanıdığımin otizmli oğlu var. Ve okulda ki öğretmenden çok korkuyor, okula gittiği zaman çocuk altını ıslatıyor. Ve asla gitmek istemiyor. Anne çocuktaki sorunu ve vücudunda ki bazı zedelenmeler yüzünden müdüre şikayete gidiyor. Ve müdürün dediği şey "git nereye şikayet ediyorsan et, zaten en kötülerini (otizmli bireyleri kastederek) bu okula gönderiyorlar" şimdi bu mudur bu cesareti nereden alıyor

TÜM YORUMLARI OKU (8)