Toplum ve Medya Tarafından Dayatılan Güzellik Algısına İnat Neden Makyaj Yapmamalıyız?

Makyaj yaptığınızda kendinizi daha iyi hissediyorsanız, elbette ki yapın. Ancak sırf toplumun dayattığı güzellik standartlarına uyum sağlayabilmek için yapıyorsanız, bırakın gitsin! Siz her halinizle güzelsiniz. İşte, size daha az makyaj yapmanız için 8 sebep.

1. Yeni trend doğallık.

Son zamanlarda oldukça popüler olan sıra dışı makyaj tekniklerinin yanı sıra, doğal görünüm de oldukça trend olmaya başladı; ünlüler bile magazinlere makyajsız fotoğraflar vererek, doğallık akımının bir parçası olduklarını gösteriyorlar.

2. Cildiniz sağlığına kavuşsun.

Tüm gün ciltlerimizin maruz kaldığı fondöten vb. makyaj malzemeleri her ne kadar bizi güzelleştirerek günü kurtarıyor olsalar da, gözeneklerimize dolarak cildimizi nefessiz bıraktıkları ve dolayısıyla gözeneklerimizi genişletip, cildimizi erkenden yaşlandırmaya başladıkları bir gerçek. Çoğu kişi bu noktada cildindeki lekelerden ve kusurlardan bahsedecek, kendilerini bu kusurları kapatmak zorunda hissedecektir; fakat esasında kusurları kapatmak problemi çözmüyor, tam tersine gerçek çözümü erteleyerek sorunu perçinliyor.

3. Hava kirliliği yetmez mi zaten?

Hava kirliliğinin hayatımızı tehdit ettiği bir gerçek. Akciğerlerimizi ve hatta tüm sağlığımızı etkisi altına alan bu kirlilikten elbette cildimiz de nasibini alıyor. Gün içerisinde havadaki toz ve kirler gözeneklerimize dolarak tıkanmaya sebep oluyor. Yani özetle, içinde yaşamak zorunda olduğumuz hava bile cildimize bu kadar eziyet ediyorken, neden bir de kozmetiklerle cildimizi boğalım ki?

4. Üstelik kozmetik fiyatları da uçup gitmişken...

Son dönemlerdeki kur artışları malum, kozmetik fiyatlarını da arşa çıkardı. Gerçekten onca parayı döküp bir de üstüne cilt sağlığını mahvetmek istiyor musunuz?

5. Uzun vadeli düşünelim.

Cildinizdeki kusurları kapatmak için bugün döktüğünüz binlerce lira, ilerleyen yaşlarınızda derinleşmiş kusurlarınızı düzeltmek için ortaya koymanız gereken paranın yanında bir hiç. Uzun vadeli düşünün, hepimiz yaşlanma belirtilerinden korkuyoruz elbette!

6. Paranızı genç kalmaya yatırmak, çok daha mantıklı bir hareket.

Tıp ve teknoloji inanılmaz gelişmiş durumda. Ve hatta her gün yeni yeni yöntemler bulunduğunu öğrenip hayrete düşüyoruz. Cilt sağlığı konusunu da tıbba dahil etmemiz gerektiğini düşünürsek, paranızı cildini mahvedecek kozmetiklerden ziyade, cildindeki kusurları giderecek, cildinizi sağlığına kavuşturacak olan uygulamalara yatırmanız yaşlandığınızda da aynaya bakarken hala gülümseyen bir insan olmanızı sağlayacaktır :)

7. Kendinizi sevin, çok sevin.

Gerçekten kendinizi sevin, herkes bu hayata gelmiş eşsiz birer beden, birer ruhtur. Toplum ve medya tarafından dayatılan güzellik algısını reddedin, sivilceniz görünsün, cildinizdeki leke görünsün problem değil; kapatmaya çalışmayın. 

Yanaklarınızın akne dolu olması sizi daha değersiz yapmayacak, ama size belki şuan farkında olmadığınız çok önemli bir fırsat verecek, sizi aknelerinizle yargılayan insanları hayatınızdan çıkarma fırsatı! Çünkü bu insanlar size faydadan çok zarar getirecekler, sizi depresyona dahi sürükleyebilirler; koşarak kaçınız :)

Sivilceli, kilolu, cildi lekeli, burnu kemerli, kulakları kepçe vs. vs. bu söylediklerimin hepsi, aşağıdaki görselin tornadan çıkmışcasına bizlere güzel olarak dayatılmasıyla alakalı, bu dayatmalara kanma, kendini sev!

8. Kabuğunuzdan çıkın!

Şimdi tam zamanı, kabuğunuzdan çıkın, kalıpları reddedin ve hatta yıkın onları! Kendi bedeninizin ve kalbinizin ne kadar eşsiz ve kıymetli olduğunu hissedin ve kendinizle gurur duyun. Şimdi bunu tüm dünyaya kanıtlamanın tam zamanı, silin o ağır makyajı yüzünüzden, hafif bir şeyler yapın, çıkarın bol salaş kıyafetlerinizi canınız ne istiyorsa onu giyin ve dimdik yürüyün! Bugün sizin gününüz!

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı