Toplum İçinde Kilolu İnsanlara Atılan Rahatsız Edici Bakışları, Gözler Önüne Seren Kadın

Modern dünyanın güzellik standartlarına uymamak demek, kilolu olmak demek. Bunun azı veya fazlası yok. Peki bu duruma kilolu arkadaşlarımızın tepkisi nasıl? Bored Panda'dan derlediğimiz bu içerikte, bu sorunun cevabını bulacağız.

1. Fotoğrafçı Haley Morris-Cafiero çevresindeki insanların kendisini rahatsız hissettirdiği anların fotoğrafını çekmek istedi.

2. İlk etapta 'Wait Watchers' adlı bu projesinin kendisine dünya çapında bir ün kazandıracağını düşünmüyordu.

3. Ama bir bakıma sosyal deneye benzeyen bu projede yer alan fotoğraflar, sokakta geçen insanların aşırı kilolulara karşı gösterdiği tepkiyi anlatan bir kitaba dönüştürüldü.

4. Peki bunu yapmak aklına nasıl geldi? 2010 yılında Times Meydanı'nda fotoğraf çektirirken, arkasındaki adamın kendisine dikkatlice baktığını fark etti. Bunu bir süre yapmıştı.

5. Tabii ki Harley, bunun açıkça yargılamak olduğunu biliyordu.

6. 'İnsanların kilomla ilgili yorum yaptığını duyuyorum. Ama hiçbir zaman onları bunları fotoğrafla anlatabileceğimi düşünmemiştim.'

7. Harley'in çalışma tarzı ise aslında çok basit. Kamerayı toplum içerisinde herhangi bir yerde ayarlayıp bırakıyor.

8. O sırada da telefonla konuşuyor, dondurma yiyor veya kalabalıkta dikkat çekmeyecek başka şekillerde poz veriyor aslında.

Ama hiçbir zaman duruma uygun giyinmiyor veya insanları kışkırtarak projesinde kullanmaya çalışmıyor. Her şey olabildiğince normal seyrinde ilerliyor anlayacağınız.

9. Fotoğraflar internette de yayılmaya başlayınca, Harley birçok yorum aldı.

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu proje hakkında?

10. Bu yorumlardan bir çoğu spora başlaması, kıyafetlerine daha çok özen göstermesi ve makyaj yapmaya başlaması yönündeydi. Bu şekilde insanların ona böyle bakmayacağını savundular.

11. Bu cesaretle eserlerine devam etti ama bu sefer internet kullanıcılarının yorumlarını dikkate alarak denedi şansını.

12. Ama Harley kendini bu konuda geliştirmeye çalışırken, çevresindekilerin kendisine hala aynı tepkiyi verdiğini gördü.

13. Yeme bozukluğu ve tiroit yetmezliği yaşamış olan Harley, başka insanların düşüncelerini önemsemediğini ve bu projenin de başkalarını rahatsız etme niyeti taşımadığını belirtti.

14. 'Bunu öfkeden ötürü yapmıyorum. Daha çok sosyal bir deney gibi düşünüyorum. Birazcık kamerayı alıp, insanların bakışlarını kendilerine doğru çevirmek gibi aslında.'

15. Tabii ki sosyal medyadaki kullanıcıların tamamı Harley'i desteklemiyor.

16. Herkesin eleştirel bir niyetle bakmadığını savunuyorlar. Belki de sırf merak ettikleri için olduğunu ileri sürüyorlar.

17. Peki siz proje ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce de Harley durumu abartıyor mu? 🤔

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Özgür Özel'in "Arapça Tabelalara Karışmayın, Arapça Kur’an Dilidir” Açıklaması Gerçek mi?
YORUMLAR
23.02.2018

ıı tabii obezite bir sağlık sorunu ama bu bakışlar aslında şey mutlu ego ve şunu söylüyor: bu insanlar nasıl kendilerine bakmazlar benim gibi olamazlar ne iradesizler cık yazık. fakat aslında diyor ki: ya eleştiriyorum ama şimdi doğruya doğru o da benim gibi olsa bir üstünlüğüm olmadığı için mutsuz olurdum ve daha üstün hissedebilmek için bende olmayan başka kusurlar bulurdum neyse bunu kendimize çaktırmayalım. işte fotograftaki o insanlar egoları niyetini çaktırmadığı için kusurlara bakıyorlar. insan psikolojisi narsisizm üstüne programlanmakta olan bir mekanizma. aslında hepimiz bilinçsizce birbirimize üstünlük kurma yarışı içindeyiz ve bu durum obeziteden çok daha tehlikeli hastalıklara sebep oluyor fakat bu yansıtılmıyor. insanları kendimiz gibi olamadıkları için, başardıklarımızı başaramadıkları için eleştirmeden, ötekileştirmeden önce kendimize dürüst olup şunu sormalıyız, onlar böyle olmasa ben kimim? herkesin bakışlarını önce aynaya sonra başkasına yöneltmesi dileğiyle.

23.02.2018

eline sağlık,çok açıkça dile getirmişsin buradaki olay, tebrik ediyorum

Pasif Kullanıcı
25.02.2018

Sadece beyinsizler bir insanın kilo almasının tek sebebini çok yemek ve çözümünü diyet ve spor olarak görür. Bunu diyenler de tv kanallarına çıkıp sırf PR kasıcam, adımı duyuracam diye çıkıp gerzekçe demeç veren, elle tutulur bir araştırma yapmadan g.tünden uydurup "şunu yemeyin bunu yemeyin" diye sallayan diyetisyen/doktor bozuntularının laflarına inan salaklar. Böyle düşünenlerin yarısı ölçtürseler kan değerlerini gizli karaciğer yağlanması vardır kendilerinde sırf metabolizması hızlı çalıştığı için zayıftırlar ancak diğerlerinden daha sağlıklı yaşadıklarını zannederler. İnsanın sağlığını etkileyen tek faktör kilo değildir ya da kilolu insanlar erken gider diye bir kaide de yoktur. Kilo çeşitli faktörlere dayanabilir, insülin direnciniz yüksekse ölüm orucu tutun yaktığınız oksijenden bile kilo alırsınız. Bu durumların hepsi doğuştan gelmez zamanla oluşurlar bu yüzden bugün dalga geçtiğiniz kilolu birinin yerinde yarın siz olabilirsiniz hem de size göre ortada hiçbir sebep yokken.

25.02.2018

iyi de tek sebep yemek degil ama kimse kilolu olacagim diye egitmiyor kendini veya alnina kilo al diye tehdit edilmiyor. seker-tansiyon-kalp raharsizliklari promosyon olarak cikmiyor. kaldı ki kaliteli bir hayat yasadiklarini da soylemezler. kendine hor davranmis birak biz beyinsiz olalim. evet sana kulak verelim. escinsellige de hastalik diyelim. engelliye de hâlâ ozurlu diyelim. onun bedeni hatta hayat kadini olsun. kime ne diyoruz!

23.02.2018

aşırıya kaçan kilo başta sağlık için çok zararlı bunu neden normalleştirmeye çalışıyorsunuz gerçekten anlamıyorum

23.02.2018

Sırf insanlar bunu normal olarak görmesin diye şişmanlar eve mi kapansın. Ona bakarsan orada burada pek çok anoreksik derecede zayıf olan insanlar dolaşıyor. Aynısını ona da söylesenize. Size göre şişmanlar toplum içine bile çıkmamalı. Bir bitmediniz gitti be!

TÜM YORUMLARI OKU (74)