Toplu Taşıma Araçlarında Neden Daha Dikkatli Olmamız Gerektiğini Otizmli Çocuk Annesinden Dinlemelisiniz

Toplu taşıma araçları yoğun ve kalabalık. Bu durum yaşlılar, engelliler, hamileler, rahatsızlıkları olanlar için de fazladan zorluk çıkarabiliyor. Bu gruplara yer verme tartışmaları da ara sıra gündeme geliyor. Otizmli çocuğu olan Serap Dikmen Ahmetoğlu da başından geçen bir olayı anlattı. Bu hikaye pek çok insan için ders niteliğinde.

Paylaşım şöyle 👇

👇

Neyse ki anlayabilmiş.

Mesaj ise şu 👇

Her engel görünür olmayabilir.

Bu tip durumlar için farklı çözümler de geliştirilmiş.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Selçuk Tepeli, Türk Lirası'nın Hali, Vergiler... Alnı Olsa da Öpsem Dedirten Haftanın Aşırı Haklı 17 Tweeti
Zonguldak'ta Bir Barınaktan İngiltere'ye Taşınan Köpek Poppy'nin Değişimi Gözlerinizden Kalpler Çıkaracak!
Hayatta En Çok Değer Verdikleri İnsanı Toprağa Veren Kişilerden Hepimizin Yüreğini Burkan İtiraflar

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
27.05.2022

Bu sadece engelli vatandaşlar için değil küçük çocuğu olan herkes için geçerli. Bakın benim de ikiz kızlarım var. Toplu taşımada boş yer olduğunda onları öncelikle oturtmak zorundayım. Ben ayakta durursam o sert frenlerde vs daha rahat durabiliyorum. Çocuklarım oturuyor diye yaşı ne olursa olsun kimsenin çocuklarımı veya beni rahatsız etmeye hakkı yok. Çocuklu aileler beni anlar. Anlamayan da toplu taşımada lafı uzatırsa o toplu taşımanın en yakın deliğinden kendisini dışarı atmak zorunda kalırım.

27.05.2022

Maalesef okadar haklısınız ki bu yüzden bir yere gitmek benim için bir zulüm olur her zaman

27.05.2022

Böyle insanlar çok daha evvel çok yaşadım ayağım üç yereden kırılmış koltuk değneğine kalmış 5 ayın sonunda alçından kurtulmuşum zarar görme ihtimali ve bunun sonuç amilyat hastaneden dönerken amca bana diyor ki siz daha gençsiniz bişi olmaz ölelim. Ozman robotuz Sanki geceleri vicudumuz kendi kendine iyileşiyor sanki...

28.05.2022

Simdi belki linc yiyecegim ama bu konu bence biraz felsefik. Oncelikle yetiskin insanlarda da gozle gorunmeyen rahatsizliklar oluyor. Mesela kendimi anlatayim ben 10 yildir ayakta calisiyorum. Bu sebepten ötürü varis ve siyatik rahatsizliklarim var. bunu da aynı cocugu olanin anlayacagi gibi ceken bilir. Yaklasik 10 saatlik ayakta gecen mesainin uzerine donuste oturucak yer bulursam otururum kimseye de yerimi teklif dahi etmem. Sizlerin de cocuklarinizi kucaginiza alip oturma seceneginiz var, gunlerce yolculuk yapmayacagiz neticede. Bazi aileleri goruyorum, hepsinin engelli olmasina imkan yok, tun sulale koltuklara yayilmislar tum cocuklar tek baslarina koktuklarda( bazilari da tek oturacak yasta degil o da orada oturabilcem die caba harciyor dusucek). Yani anlayacağınız herkesin kendi derdine. Bence kimse kimseye yer vermek zorunda değil olmamalı zaten artık vermiyorlarda. Bi kaç sene once kolum kırıldı ayakta giderken zorluyordu beni, kimse yerini vermedi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ