‘Topla-Dağıt Karteli’ Soruşturmasında Yeni Gelişme: Teknoloji Devine Milyonluk Ceza

Rekabet Kurulu’nun rakipleriyle hareket ederek 'topla-dağıt karteli'nin bir parçası olduğu için Vatan Bilgisayar’a başlattığı soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Vatan Bilgisayar uzlaşma yoluna giderek 21 milyon lira ceza aldı.

Rekabet Kurumu, Fakir Elektrikli Ev Aletleri aracılığıyla Vatan Bilgisayar, Teknosa ve MediaMarkt arasında rekabete aykırı şekilde dolaylı bilgi paylaşımı yapıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Vatan Bilgisayar hakkında kararını verdi.

Yapılan inceleme sonucunda şirketin, rakipleriyle hareket ederek 'topla-dağıt karteli'nin bir parçası olduğu ve bu nedenle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği tespit edildi.

Vatan Bilgisayar, soruşturma sürecinde diğer soruşturma tarafları gibi uzlaşma yolunu tercih etti.

Bu kapsamda verilen idari para cezasında yüzde 25 indirim uygulayan Kurul, şirkete yaklaşık 21 milyon lira ceza verdi ve böylece soruşturma Vatan Bilgisayar bakımından sonlandırıldı.

Demet Akbağ Acı Haberi Duyurdu: Bir Demet Tiyatro'nun Yönetmeni Hayatını Kaybetti
TBMM'den Geçti! Belediyeler Artık Öğrenci Yurdu Açamayacak: Ruhsat Yetkisi Bakanlığa Verildi
TBMM'de Kabul Edildi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bir Yetki Daha Verildi
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!
Güllü'nün Ölümünde Kritik Kamera Kaydı: Komşusu İlk Kez Açıkladı!
YORUMLAR
19.06.2025

Üff ne büyük ceza, ne koymuştur ama...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ