Tombalalar Hazır! Araştırmaya Göre Türkiye Yeni Yıla Evinde Girecek

Yılbaşını nerede kutlayacaksınız? Online alışveriş sitesi GittiGidiyor, yeni yıl öncesi Türkiye’deki yılbaşı tüketim alışkanlıkları ve hediye alışverişine ışık tutan bir anket düzenledi. İnternet üzerinden yanıtlanan ve toplam 4.777 oy kullanılan anket, Türkiye'de yılbaşı kutlamalarının en çok tercih edilen adresinin yüzde 85 oranla ev olduğunu gözler önüne serdi. Tombala gibi masa oyunları satışının yüzde 90 artması bu veriyi destekler nitelikte. 

Birlikte detaylara bakalım... 

'Yılbaşını nasıl kutluyorsunuz?' sorusuna yüzde 72’lik kesim 'evde ailemle', yüzde 13 ise 'evde arkadaşlarımla' yanıtını verdi.

Katılımcıların yüzde 3'ü 'yurt dışında', yüzde 2 'si ise 'şehir dışında' yanıtını verdi. .

Ankete katılanların yüzde 10'u dışarıda eğleneceğini belirtti.

GittiGidiyor'un satış verileri de anket sonuçlarıyla paralellik gösterdi. Yılbaşı alışverişlerinin başladığı kasım-aralık döneminde, yılbaşı ağacı satışları adet bazında yıllık ortalamaya kıyasla tam 30 kat arttı.

Masa oyunlarının satışı yüzde 90 arttı. En çok rağbet gören oyunlar Monopoly, tavla, tombala, dama, okey, Tabu ve domino oldu.

Ankete katılanların yüzde 53'ü 'Kimlere hediye alıyorsunuz?' sorusuna 'aile' yanıtını verirken, yüzde 24'ü 'sevgili', yüzde 20’si 'arkadaş', yüzde 2’si 'patron' ve yüzde 1’i de 'iş arkadaşı' dedi.

Katılımcılardan yalnızca yüzde 15’inin "hayalimdeki hediye giysi, ayakkabı ya da çanta" demesine rağmen, yılbaşında en çok bu kategoride hediyeler alındığı ortaya çıktı.

Ankete katılanların yüzde 53’ü yılbaşı hediyesi için "50 TL ve altı" bütçe ayırdığını ifade etti.

Ankete göre,

  • Yüzde 22 “51-100 TL

  • Yüzde 9’ “101-250 TL 

  • Yüzde 4 “251-500 TL 

  • Yüzde 13  ise “500 TL ve üzeri' bütçe ayırdı.

Ankete katılanların yüzde 37’sinin hayalinde kendisi için özel hazırlanmış bir yılbaşı hediyesi var. Yüzde 32’lik kesimin beklentisi ise akıllı telefon.

Ayrıca bakınız 👇

Yeni Yıla Evde mi Gireceksiniz? 9 Madde ile Sıradan Bir Vatandaşın Yılbaşı Sofrası Hesabı

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
27.12.2017

Yav velevki noel kutluyoruz, SANA NE amına kodumun dincisi SANA NE, sen siktir git kenarda ebced hesabıyla kuranda adın falan geçiyomu ona bak, bana ne karışıyosun götveren.

27.12.2017

Şunu da yazayım, araplaşmamış Türk kültüründe ve geleneklerinde yılbaşı kutlanır, Ayaz Ata kimmiş, neymiş bi bakın. Ayrıca noel her yıl 25 Aralıkta kutlanır ve islam dinince de peygamber kabul edilen İsa'nın doğum günüdür. Hâlâ daha yılbaşı ile noeli karıştıran mallar varsa, bi zahmet ölsün amk.

"Tombalalar Hazır! Araştırmaya Göre Türkiye Yeni Yıla Evinde Girecek" ÇÜNKÜ SOKAKLAR ESKİSİ GİBİ GÜVENLİ DEĞİL!!!

26.12.2017

Ne diye dışarı çıkayım ki? Normal zamanda 100 TL'ye gittiğin yer sırf "yılbaşı" olduğundan 250 TL fiyat çekiyor. Artı birde "hoşgörü" dinine mensup teröristler tarafından taranma ihtimalinde var...

TÜM YORUMLARI OKU (33)