Kentin öncelikli sorunlarının çözümüne yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Tarhan, şunları kaydetti:
“Kocaeli’ni güzelleştirecek, şehrin ekonomisine, halkın huzuruna katkı sağlayacak her projenin yanındayız. Kocaeli, İstanbul’dan sonra nüfus yoğunluğu en yüksek olan ikinci il. Nüfusumuz hızla artarken aynı hızla yatırımlar gerçekleştirilmiyor. Yoğun göç, plansız yerleşim ve sanayi yapılaşmasından kaynaklı olarak Kocaeli’nde trafik, imar, altyapı, hava, çevre ve gürültü kirliliği, atık yönetimi, işsizlik gibi sorunlarda artış görülürken 37 milyon 653 bin TL’ye Millet Bahçesi yapmayı doğru bulmak mümkün değil.”
Yaz aylarında Marmara’da yaşanan müsilaj sorununun, Kocaeli’yi de yoğun bir şekilde etkilediğini anımsatan Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kocaeli’nin en temel sorunlarından biri çevre, hava ve su kirliliği... Doğayı ve yerleşim yerlerini hiçe sayarak özellikle otoyol çalışmaları başta olmak üzere, inşaatlarda kullanılması amacıyla açılan taş ocaklarının doğa tahribatı da temel çevre sorunları arasındadır. Tüm bu sorunları görmezden gelip, bunlara çözüm üretmeyip, doğayı katledenler suni millet bahçeleriyle insanları doğayla buluşturmayı hedeflediklerini söylüyorlar. Ama burada yine amaç inşaatlarla birilerini zengin etmek… Kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı konutlar üretilmesi noktasında büyük eksiklikler yaşanırken TOKİ’nin işi bahçe yapmak mı?”