TOKİ Başvuru Ücreti Ne Kadar? TOKİ Başvurusu Hangi Bankaya Yapılır?

Türk Lirasının dolar karşısında adeta erimesi sonrasında vatandaşlar için ev almak hayal oldu. Ev almak isteyenler, TOKİ’nin yaptığı ucuz ev kampanyalarını araştırıyor. TOKİ başvurusu ve çekiliş süreci internette en çok aratılan konuların başında geliyor. TOKİ, ülke genelinde toplam 13 ilde kura ile ucuz ev satışı yapılacağını duyurdu. Peki, TOKİ başvurusu nasıl ve nereden yapılır? TOKİ 2+1 ve 3+1 başvuru ücreti ne kadar? İşte TOKİ başvuru süreci ile ilgili tüm merak edileneler…

TOKİ başvuruları internetin gündeminde. TOKİ üzerinden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, TOKİ başvurularının nasıl yapıldığını araştırıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev sahibi olmayan ve dar gelirli olan ailelere konut imkanı sunuyor. İşte TOKİ başvurusu yapmanın kısa yolu…

TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOKİ başvurusu, e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet TOKİ başvurusu, belirli kriterleri sağlayan vatandaşlarca yapılabilecek. Başvuru şartlarına uygun olup olunmadığına iyice emin olunmasının ardından TOKİ başvurusu yapılacak.

e-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, TOKİ tarafından değerlendirilecek ve başvuruya engel bir durum yoksa ödeme süreci başlatılacak.

E DEVLET TOKİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ Başvuru Ücreti Ne Kadar, Kaç TL?

TOKİ kuralı konut başvurularında geçici başvuru ücreti ödenmeli. Başvuru yapacak olan vatandaşlar 2+1 daireler için 1000 TL ödeyecekler. 3+1 dairelerin başvuru ücreti ise 2000 TL olarak duyurulurken ödemeler Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerinden ödenebilir.

TOKİ Çekiliş Süreci Nasıl İşliyor?

TOKİ için noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişlerde kura yöntemi uygulanır. Başvuru sayısı projelendirilen konut adedinden azsa kura yapılmaz ve başvuru önceliği gözetilerek vatandaşlar konut sahibi olur. TOKİ'nin alt gelir grubu projelerinden ev sahibi olanlar konut borcu bitene kadar evi devredemez, kiraya veremez. Borç bitene kadar alıcı veya ailesi konutta ikamet etmek zorundadır. İkamet edilmemesi, konutun kiraya verilmesi halinde TOKİ, sözleşmeyi fesheder. Fesih durumunda ödenen peşinat tutarı irat kaydedilir, ödenen taksit ve masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak geri iadesi gerçekleştirilir.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!