Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Jülide Kural Kimdir? Jülide Kural Nereli, Hangi Yapımlarda Rol Aldı?

Oyuncu Jülide Kural son zamanların dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Yeşilçam oyuncularından Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hakkında yapılan araştırmalar hız kazandı. Tiyatro ve sinema sektöründe pek çok başarılı yapımın başrolünde yer alan Kural tek kişilik oyunlarla beğeni toplamaya devam ediyor. Hayatı ve kariyeriyle ön planda olan Jülide Kural nereli, hangi yapımlarda rol aldı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Tiyatro ve sinema oyuncusu Jülide Kural gündemin öne çıkan isimlerinden bir tanesi oldu. Ünlü oyuncu canlandırdığı karakterle izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı olan Kural, magazin dünyasının dikkat çeken simalarından.

Jülide Kural Kimdir?

Çerkez kökenli olan ve 1965 yılında Adana'da dünyaya gelen Jülide Kural, lise eğitimini bitirene kadar İzmit'te okudu. 

Henüz lisenin ilk yılındayken tiyatro ile tanıştı. Liseyi bitirdiğinde ODTÜ Edebiyat Fakültesinde Felsefe bölümünü kazandı. Eğitimini almak için Ankara'ya gitti. 

Burada Ankara Sanat Tiyatrosunda oynadı. Daha sonra kaydını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne aldı.

Jülide Kural'ın Mesleği Nedir?

Jülide Kural, İstanbul'a gittikten 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavına girdi ve kazandı. 

Bir yıl arayla hem Felsefe bölümünü hem de konservatuvarı bitirerek mezun oldu. Okul yıllarındayken tiyatrolarda çalışmaya devam etti ve bazı televizyon dizilerinde de rol aldı. 

1997-2000 yılları arasında Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan Jülide Kural, Türkiye'ye döndüğünde Ankara Sanat Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları ve Dostlar Tiyatrosu gibi pek çok yerde oyunculuk yapmaya devam etti.

Jülide Kural Hangi Yapımlarda Rol Aldı?

Tiyatro üzerine eğitim alan ve pek çok yerde oyunculuk yapan Jülide Kural, filmlerde ve televizyon dizilerinde de rol aldı. 

1986 yılında Çalıkuşu'nda rol alan Jülide Kural; Gönül Dostları, Uğurlugiller, Camdan Kalp gibi onlarca yapımda oynadı. Başrolleri arasında yer aldığı Süper Baba isimli diziyle ün kazandı. 

Kendi tiyatro grubu olan Ateş Tiyatrosunu 2002-2003 yıllarında kuran Jülide Kural, Frida Yaşasın Hayat projesini de hayata geçirdi. 

2004 yılında Bütün Çocuklarım, 2009 yılında Nefes, 2012 yılında Cennetten Kovulmak dizi ve filmlerinde rol aldı.

Jülide Kural 2004 yılından beri, 'Bütün Çocuklarım' isimli sinema filminde birlikte rol aldığı Kadir İnanır'la beraber.

Şu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kadir İnanır'ın Sağlık Durumuyla İlgili Hayat Arkadaşı Jülide Kural'dan Açıklama Geldi
Kadir İnanır Yürümekte Zorluk Çekti! Sevgilisi Jülide Kural Kadir İnanır'a Yardım Etti!

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti