TİP'li Kadıgil: 'Yeni Seçim Yasası 14 Mayıs'ta Uygulanamaz'

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler için 14 Mayıs'ı işaret etmesine ilişkin, 'Seçim yasasında yapılan değişiklikler, 14 Mayıs’ta kurulacak sandıkta uygulanamaz' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında seçimler için 14 Mayıs tarihini işaret etti. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadigil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını kendinin alması durumunda yeniden aday olamayacağını belirtti. 

Kadıgil ayrıca 6 Nisan 2022 tarihinde seçim yasasında yapılan düzenlemelerin, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması durumunda uygulanamayacağını kaydetti. 

Kadıgil, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda '14 Mayıs’ta sandık konuşuluyor. Defalarca söyledik yine söyleyelim; YSK, ‘mühürsüz oyları geçerli saymak’ tadında bir görev suçu işlemedikçe, seçim yasasında 6 Nisan 2022’de yapılan değişiklikler 14 Mayıs’ta kurulacak sandıkta uygulanamaz. Seçim, 1 gün değil, 60 günlük bir süreçtir!” ifadelerini kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
18.01.2023

Yirmi yıldır yasa ve anayasayı gören var mı... .... Padişahın fermanları uygulanıyor... ... 🤪😡😡😡😠

18.01.2023

Serra Kadıgil vekil benim gözümde halkın vekili sözünün karşılığı.

18.01.2023

Artık hiçbir şeyi önemsemiyorum. Tek dileğim seçimin sağ selamet ülkede hiç bir sorun olmadan tamamlanması ve seçim sonrası eğer muhalefet kazanırsa Türkiye'de sokakların karışmaması. Yemin ederim çok endişeliyim. Bu seçim diğerlerinden çok farklı olacak... Eğer devir değişirse uyum çok zor olacak. Kolay değil! 20 yılın oturmuş bir alışkanlığı var. Hem kamuda hem halkta.. Umarım herkes sağduyulu olur. En ufak bir kıvılcımda ortalık fena karışır. Zaten sikko giden ekonomi daha da boka sarar 30 yıl geriye gideriz...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ