Tıp Dünyası Hayvandan İnsana Bulaşan Virüsün Yeni Bir Salgına Yol Açmaması İçin Hazırlıklara Başladı!

Tüm dünya Covid-19 salgınının etkisinden yeni yeni çıkmaya başlamışken, hayvandan insan bulaşan başka virüslerin varlığı, bilim dünyasını tedirgin etti. Olası bir salgına hazırlıklı olmak isteyen araştırmacılar, aşı ve tedavi geliştirme yolları aramaya başladı. Buyurun detaylara!

Korona günlerimizi hatırlıyorsunuzdur.

Sokağa çıkma yasakları, seyahat kısıtlamaları, saatte bir değiştirilen maskeler, marketten aldığımız her şeyi kırklamalar, kolonyalar, antibakteriyel sıvılar... Bunları unutmak ne mümkün!

Pandemi tüm dünyayı esir almıştı ve hepimiz sağlığımız için oldukça tedirgindik.

Zaman içinde yeni normali benimsedik, salgınla yaşamaya alıştık ve kendimizi korumayı öğrendik. Ancak yakın zamanda yapılan bir araştırma, 'Yeni bir salgın mı geliyor?' sorusunu sordurttu.

Bilim insanları, son zamanlarda hayvanlardan insanlara bulaşan oldukça bulaşıcı bir virüsün insan hücrelerine girme sürecini anlattı.

Queensland Üniversitesi'nden Dr. Ariel Isaacs ve Dr. Yu Shang Low, Langya virüsünün füzyon proteininin yapısını ortaya çıkardı.

Bu virüs ilk olarak Ağustos 2022'de Doğu Çin'de insanlarda tanımlanmıştı. Isaacs, virüsün ateşe ve şiddetli solunum semptomlarına neden olduğunu ve ölümcül Nipah ve Hendra virüsleriyle aynı virüs sınıfından olduğunu söyledi.

"Ortaya çıkmakta olan bu virüslerin iç işleyişini anlamamız çok önemli."

'Virüsün yapısını ve hücrelere nasıl girdiğini anlamak, Henipavirüs enfeksiyonlarıyla savaşmak için aşılar ve tedaviler geliştirmeye yönelik kritik bir adım. Şu anda Henipavirüs enfeksiyonları için herhangi bir tedavi veya aşı yok. Yaygın bir salgına neden olma potansiyeline sahipler.'

Projede kıdemli araştırmacı olan Doçent Daniel Watterson, Langya virüsü füzyon protein yapısının ölümcül Hendra virüsüne benzediğini de gördüklerini söyledi.

"Bunlar ciddi hastalığa neden olabilen ve uygun şekilde hazırlanmadığımız takdirde kontrolden çıkma potansiyeline sahip virüsler."

"COVID-19 ile dünyanın bir salgına ne kadar hazırlıksız olduğunu gördük ve bir sonraki salgın için daha donanımlı olmak istiyoruz."

Araştırmacılar şimdi, Langya, Nipah ve Hendra gibi Henipavirüsler için geniş spektrumlu aşılar ve tedaviler geliştirmek için çalışacaklar.

Sizce dünya, yeni bir pandemiye hazır mı? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

"Bu Çağda Bunlar Hala Kaldı mı?" Diye Düşüneceğiniz ve İnsanlığınızdan Utanacağınız Dünyanın Acı Gerçekleri
Bir Zamanlar Çok Yaygın Olan Ama Y Kuşağı Sayesinde Tarih Olmaya Yüz Tutmuş 17 Şey
Baktığınız Anda Tüylerinizin Diken Diken Olacağı Tarihin Kara Kutusu Niteliğindeki 17 Fotoğraf

Popüler İçerikler

Yabancılar Hayran Kaldı: Mourinho'nun Trabzonspor Maçındaki Heyecanı Dünyanın Dilinde
Enteresan Çıkışları ve Görgüsüz Paylaşımlarıyla Meşhur Murat Övüç'ten Kadınları Hedef Alan Hadsiz Yorum
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
YORUMLAR
03.07.2023

dünyayı bilmem ama biz hazırız, en son bizim haberimiz olur harıl harıl ölümler olur ama yine haberimiz olmaz kısacası yeni bı salgın dalgasında s*çtik demektir

03.07.2023

cidden skcem valla ha zaten başımızda binlerce sorun var bir de yeni virüs eksikti

03.07.2023

Böyle böyle insanlığı bitireceksiniz bee.

zerre umurumda değil ölürsek de ölürüz. kendimi bir daha bir yere apar topar kapatıp sonra sessiz sedasız pandemi bitti diye kandırtamam. ne olacaksa olsun kendimizi bu kadar dünyanın merkezine koymaya gerek yok

TÜM YORUMLARI OKU (11)