Tıp 80 Bin, Hukuk 55 Bin Lira: Vakıf Üniversitelerinde Ücretler Yüzde 20 Arttı

Üniversite tercih döneminin başlayacağı 23 Temmuz'a sayılı günler kalırken, vakıf üniversitelerinin ücretleri ise kara kara düşündürüyor. Geçen seneye göre ücretlerin yaklaşık yüzde 20 arttığı vakıf üniversitelerinde tıp bölümünün senelik ücreti 80 bin, hukuk bölümünün ise 55 bin lira...

Vakıf üniversitelerinin kontenjanları ne kadar?

Hürriyet

6 yıllık tıp eğitiminini maliyeti 500 bin lirayı bulacak

Hürriyet'ten Önder Öndeş'in haberine göre, vakıf üniversiteleri eğitim ücretlerinde geçen yıla oranla yüzde 20'lik bir artış yaşandı.

Tıp fakültelerinde yıllık eğitim ücreti 80 bin lira düzeyinde olurken, 6 yıl süren tıp fakültesi eğitiminin maliyeti yıllık artışlarla birlikte 500 bin lirayı bulacak.

Diş hekimliğinde ise en pahalı programlar 90 bin lirayı bulurken, ek olarak YKS sayısal puan türünde ilk 50 binde olma şartı da aranıyor.

Hukuk eğitiminin yıllık ücreti 36 bin ile 96 bin arasında

Vakıf üniversitelerinin hukuk fakültesi bölümlerinde, yıllık ücretler ortalama 55 bin lira. 36 bin ile 96 bin 500 lira arasında değişen yıllık ücretlerle, 4 yıllık hukuk eğitiminin maliyeti 220 bin lira oluyor.

Hukuk fakültesine girmek için, YKS sınavında eşit ağırlık puan türünde ilk 190 binde olma şartı da aranıyor.

Mühendislik 25 bin liradan başlıyor

Mühendislik eğitiminde yıllık ücretler 25 bin liradan başlıyor, 96 bin 500 liraya kadar çıkıyor.

Senelik ücreti ortalama 50 bin lira olan mühendislik eğitimi için, sayısal puan türünde ilk 300 bin içinde yer alma şartı da aranıyor.

Psikoloji 45 bin, öğretmenlik 40 bin lira

YKS'de eşit ağırlık puan türünde öğrenci alan psikoloji bölümünde, senelik fiyat ortalama 30 ile 60 bin lira arasında değişiyor.

Öğretmenlik bölümleri içinse, vakıf üniversiteleri senelik 30 bin lira ile 45 bin lira arasında ücret talep ediyor.

Popüler İçerikler

Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
İş Kadını Olan Eski Eşinden Aldığı Nafakayla Düğün Yapan Damat, Düğünden Sonra Nafaka İstemeye Devam Etti
YORUMLAR

Zaten şöyle 2-3 vakıf üniversitesi hariç diğerleri çöp. Aman adı var diye %50 burs alıp o çok popüler çöplüklerde okuyana kadar gidin devletin açtığı bok gibi okullarda okuyun. Eğitim açısından pek bir şey fark etmez. Maliyet açısından yine masraflı olur ama vakıf kadar olmaz. Bu önerim aman diploma olsun diyenlereydi. Okuyup kendini geliştirmek isteyenlere ise tek tavsiyem gönlünüzü karartmayın sene kaybının bir önemi yok oturup çalışıp şansınızı denemeye devam edin. Ülke de eğitimi zaten bitirdiler. Bir nebze iyi bir eğitim alabileceğiniz üniversite sayısı artık çok az. Sıkın dişinizi oraları kazanın. Evet biliyorum okumak çok zor aranızda sene kaybı için vakti olmayanlar bile var ama her şey sizin elinizde. Gerekirse kendinizi parçalayın işe girin ve okuyun. Geçen çocuğun birisi evde elektrik kesildiği için gece sokak lambasının altında ders çalışıyordu. Ondan yüz alın ve unutmayın Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti çalışkandır demişti. Haksız çıkartmayın... Kalın sağlıcakla.

Evet yapardım. Ama zaten iyi bir eğitim her zaman iyi bir çevre getirecektir. İyi bir eğitim alıp kendini geliştiren kimse asgari ücretle çalışmaz. Daha iyi bir iş olana kadar kendinizi geliştirin kader illa ki yüzünüze gülecek. Ve bu eğitim işini meslek maaş için yapmayım kendinizi geliştirmek bir şeyler öğrenmek için yapın ben hep bunu diyorum konuştuğum gençlere.

16.07.2019

Tıpı baba parasiyla bile olsa okuyabilecek puan alin da sonra tartisirsiniz baba parasiyla tip okumayi. Sanirsin baraji gecip tip yaziyor parasi olan

özelde baba parasıyla tıp okuyosun di mi

Pasif Kullanıcı
16.07.2019

İyi de vakıf dediğin hayrına bağışlanmış bir mülk ya da parayla kar amacı gütmeden ayakta durup insanlara ücretsiz ya da çok düşük ücretle hizmet veren, vermesi gereken kurumlardır. Hatta vergiden falan da muaf olurlar genelde. Bu üniversitelerin neresi vakıf ki, bildiğin ticarethane bunlar. Biraz araştırdım da kurumlar vergisinden falan muafmışlar. :) Bildiğin özel üniversiteyi vakıf diye kaydettir, öğrencilere harcı geçir, vergi falan da ödeme . Ne güzel dümen.

TÜM YORUMLARI OKU (27)