'Timsah Gözyaşları' Teriminin Ardındaki Gerçeği Öğrenince Bi' Miktar Şaşırabilirsiniz!

'Timsah gözyaşları' terimini çoğunuz duymuşsunuzdur... İnsanların üzgünmüş gibi davrandıkları anı tanımlarken kullandığımız bu terimin aslında timsahlarla olan ilişkisini hiç merak ettiniz mi? Gelin birlikte öğrenelim...

Neden 'timsah gözyaşı' terimini kullanırız? Bu ifade, insanların gösterdiği samimiyetsiz veya asılsız pişmanlık veya üzüntü anlamına gelir ancak bu terimin kökeni nedir?

Bu terimin kökenlerine inmek için Eski Mısır'a doğru bir yolculuğa çıkalım... Nil Nehri yakınında yaşayan ve çalışan insanlar için ani bir timsah saldırısı süre gelen bir tehditti.

Timsahlara o kadar saygı duyuldu ki, bu hayvan eski Mısır tanrılarından biri olan Sobek ile temsil edildi.

Timsahlar aslında gerçekten gözyaşı dökerler. Suyun dışında yeterince zaman geçirdiklerinde gözleri kurur, bu yüzden gözlerini nemli tutmak için ağlarlar.

Timsahların kurbanlarını bu 'sahte' gözyaşlarıyla kandırdığını, onlara saldırmadan önce aslında masumiyetlerini belirtmek için ağladıkları inancı başladı.

Saldırı öncesi gözyaşlarıyla kurbanlarına bir 'tuzak' kurduğuna inanan insanlar tarafından bu terim yıllar boyu sahte duyguların tanımlanması için kullanıldı.

Antik Yunan tarihçisi Plutarch'ın yazıları, bu kavramın yüzyıllar boyunca, timsahların bulunmadığı ülkelerde bile Orta Çağ'a kadar hayatta kaldığını gösterdi.

Bu ifade, bir şövalyenin dünya çapındaki maceralarını anlatan 14. yüzyılda yazılan The Travels of Sir John Mandeville'de de görüldü ve ayrıca William Shakespeare'in eserlerinde de bulundu.

Timsah gözyaşlarının ardında yatan nedenler hakkında artık birçok bilimsel gerçekler biliniyor ancak ifade halen günlük hayatımızda kullandığımız bir terim olarak yaşamaya devam ediyor...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Londra'ya 100 Yıl Boyunca Korku Saçan ve Tamamı Kadınlardan Oluşan Suç Çetesi: The Forty Elephants
Tarihseverler Buraya! Roma İmparatorluğu Tarihi Hakkında Doğrusunu Bilmeniz Gereken Yanlış Varsayımlar

Popüler İçerikler

Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı