TIME Seçti: 2016 Yılının En İyi ve En Çok Beğenilen Mobil Uygulamaları

Akıllı telefonlarımıza ve dolayısıyla da hayatlarımıza, her yıl sayısız yeni uygulama giriyor. Bunlardan bir kısmını çok nadir kullanıyoruz, bir kısmı sadece heves olmaktan öteye gidemiyor, bir kısmı ise gerçekten de bizler için vazgeçilmez hale gelmeyi başarıyor.

TIME dergisi, 2016 yılının en popüler ve en iyi 50 uygulamasını listelemiş; ilk 30'u sizin için derledik.

30. Reddit

Resmi olmayan Reddit uygulamaları bu yılın öncesinde de vardı, ancak resmi olanı internette gezinmeyi iyice kolay hale getiriyor. Arayüzü özellikle yeni kullanıcılar için epey iyi. İletişim sekmesi tüm mesajları, yorumları, cevapları bir araya toplayarak erişimi daha kolaylaştırıyor.

Ücretsiz - iPhone ve Android

29. Nuzzel

2015 yılının sonlarında hayata geçen bu uygulama, Twitter'ın sonsuz akışına ayak uydurmak için muhteşem. Sosyal ağlarınızla senkronize ederek, takip ettiğiniz hesaplara göre en çok tweetlenmiş linkleri, ve bunlarla ilişkili tüm tweetleri toparlıyor. 

Ücretsiz - iPhone ve Android

28. Fast.com

Milyonlarca kullanıcının ev, mobil ve Wi-Fi üzerinden veri emdiği internet, zaman zaman gerçekten de çok yavaş bir ortam olabiliyor. İnternet hızını ölçen düzinelerce iOS ve Android uygulaması var, ancak güvenilirlikleri tartışılır. Netflix'in Fast.com'u hangi aygıtta, hangi işletim sisteminde ve nerede olursanız olun hızınızı görebilmenizi sağlıyor.

Ücretsiz - iPhone, Android, Web

27. Houseparty

Artık kullanımda olmayan Meerkat'ın geliştiricileri bu yıl onun yerine, grup video sohbet uygulaması Houseparty'yi piyasaya sürdü. Houseparty temelde bir çeşit sosyal ağ. Tek seferde en fazla 8 kişiye kadar olmak üzere, insanlarla görüntülü sohbet edebilmenizi sağlıyor. 

Ücretsiz - iPhone ve Android

26. Alto Mail

AOL aslında bizlere birkaç yıldır hizmet veriyor; ancak uygulamanın eylül ayında çıkan 2.0 sürümü e-posta kullanımını epeyce daha kolay bir hale getirdi. Uygulama, IMAP'den Gmail'e neredeyse her e-posta hizmetini daha kolay yönetebilmenizi, ayrıca dijital bilgilerinizi (fotoğraflar, dosyalar, faturalar) vb bir arada gruplayabilmenizi sağlıyor.

Ücretsiz - iPhone ve Android

25. Vevo

Müzik videolarını seviyorsanız, muhtemelen akıllı telefonların MTV'si olan Vevo'yu zaten biliyorsunuzdur. Vevo, bu yıl yepyeni bir tasarıma geçti ve gerçekten de muhteşem bir arayüze sahip oldu. Keşif özelliği çok iyi çalışıyor; uygulama ayrıca zaman içinde tercihlerinizi öğrenip ve feed'inizi özelleştirmenize yardımcı oluyor.

Ücretsiz - iPhone ve Android

24. Untappd

Foursquare'in en görkemli günlerini hatırlarsınız? Untappd de temelde bira için 'Foursquare' diyebiliriz. Bir çeşit 'bira günlüğü' yani: Bir şişe veya kutunun barkodunu akıllı telefonunuzla tarıyorsunuz ve sizin için kaydediyor. Böylelikle içtiğiniz, beğendiğiniz (ya da beğenmediğiniz) bir markanın adını hiç unutmuyorsunuz.

Ücretsiz - iPhone ve Android

23. Google Trips

Yeni seyahat uygulamasıyla Google, şehirden bir sonraki kaçışınızı planlarken ihtiyaç duyacağınız tek kaynak olmayı amaçlıyor. Rezervasyon ve uçuş planlarından; cazibe merkezleri, restoranlar ve daha pek çok şeyi bir araya getirip sunan basit bir seyahat rehberi gibi. Çevrimdışı da kullanılabiliyor.

Ücretsiz - iPhone ve Android

22. Boomerang

Boomerang herhalde 2016'da en severek kullandığımız uygulamalardan birisi oldu. Hareketsiz fotoğraf çekimlerini loop halinde mini bir videoya dönüştürüyor; GIF ve stop-motion film arasında, çok eğlenceli bir hale getiriyor.

Ücretsiz - iPhone ve Android

21. Crashlands

Eski nesil 'roleplaying' oyunlarının aksine, Crashlands size sadece oyunda ilerledikçe bonus puanı kazandırmak yerine, puanlarınızı oyun içinde işinize yarayacak şeylere dönüştürebilmenizi sağlıyor.

4,99 USD - iPhone ve Android

20. Day One

Günlük tutmak ve zaman zaman bu günlükte gerilere doğru gitmek ne kadar güzel ve eğitici, öğretici de olsa, neticede zor geliştirilen bir alışkanlıktır. Day One ile her gün, o güne ait kısa notlarınızı fotoğrafla beraber kolaylıkla kaydedebiliyorsunuz. Notlarınızı buluta otomatik olarak yedekliyor.

4,99 USD - iPhone

19. Gboard

Google'ın Gboard uygulamasında, Google arama kutucuğu klavyenin içinde bulunuyor; böylelikle bir sohbet esnasında, sohbetten çıkmadan arama yaparak sonuçları sohbette paylaşabiliyorsunuz. 

Ücretsiz - iPhone

18. Mint

Eski bir uygulama olduğu halde halen bütçe yönetimi yazılımlarının en popüleri diyebiliriz. Çeşitli banka hesaplarınızla bağlantı kuruyor, harcamalarınızı ve gelirinizi takip etmeyi kolaylaştıracak kategoriler halinde düzenliyor.

Ücretsiz - iPhone ve Android

17. Quik

GoPro'un bu yıl edindiği ve yeniden markalaştırdığı otomatik bir video düzenleme uygulaması olan Quik, bir sürü video çekimini alır, en iyi anları otomatik olarak tanımlar ve her şeyi ruh halinize uygun müziğe ayarlar. Kayıtlarınıza Facebook, YouTube veya Instagram'a koymadan önce profesyonel görünümlü bir dokunuş eklemek için harika.

Ücretsiz - iPhone ve Android

16. Amazon Alexa

Amazon'un Alexa uygulaması akıllı telefonunuzu Amazon Echo hoparlörünüz için uzaktan kumandaya dönüştürüyor, Özellikle Echo'nuza sorularınızı duyup algılayamayacak kadar uzak olduğunuzda hayli kullanışlı.

Ücretsiz - iPhone ve Android

15. Burly Men At Sea

Brain&Brain’in macera oyununda, 3 tane sakallı balıkçının peşinden her biri birbirinden farklı maceralara atılıyorsunuz.

4,99 USD - iPhone ve Android

14. Breathe

Apple'ın Breathe uygulaması, size derin nefes egzersizleri yaptırıyor. Derin nefes almak için her gün birkaç dakika harcamak bile zihinsel sağlığınız için faydalı; stresi de azaltmanıza yardımcı olur.

Ücretsiz - Apple Watch

13. Google Translate

Google Translate'in bu yılki güncellemesi gerçekten de muhteşem oldu; eski haliyle kıyaslanamayacak kadar başarılı, iyi ve faydalı bir çeviri uygulaması haline geldi. Sokak tabelalarına kadar okuyabiliyor. Özellikle yurt dışındaysanız epey faydalı.

Ücretsiz - iPhone ve Android

12. Bitmoji

Bitmoji, sizin gibi görünen bir avatarla birlikte özel emoji benzeri çıkartmalar oluşturmanızı sağlıyor. Snapchat Bitmoji'nin arkasındaki şirketi Mart ayında yaklaşık 100 milyon dolara satın aldı.

Ücretsiz - iPhone ve Android

11. White Noise

Yeni doğmuş bir bebeği uyutmak, ağladığı zaman susturmak kuşkusuz zor ve zahmetli bir iş. Bu uygulama, bebeğe okyanus dalgaları, yağmur gibi yatıştırıcı sesler dinletebilmenizi sağlıyor. Karışımı bulmak için sesler arasında geçiş yapmak hayli kolay. Tek dezavantajı: Arka planda çalışmıyor.

Ücretsiz - iPhone ve Android

10. Prisma

Fotoğraflarımızı adeta canlı ve eşsiz sanat eserlerine dönüştüren Prisma'yı da 2016'da çok severek kullandık. Prisma kısa bir süre önce bir sosyal medya platformu haline geleceğini de açıklamıştı. 

Ücretsiz - iPhone ve Android

9. A Good Snowman Is Hard to Build

Beyazlardan küçük bahçelerle çevrili bu oyun, kardan insanlar oluşturmanız gereken bir bulmaca aslında. Görsel tasarımı hayli güzel; ve 2016'da bulmaca severlerden en çok beğeni alan oyunlardan da biri. 

4,99 USD - iPhone ve Android

8. Spotify

Apple, Amazon ve Google'ın her türlü çabası bir yana, Spotify, müzik uygulamalarının kralı olmayı sürdürüyor. Bu yıl yenilenen tasarımıyla çok da güzel ve kullanışlı bir arayüze sahip oldu. Neye ihtiyacınız olursa olsun karşılayabilen 'ruh hali' temalı çalma listeleri özellikle çok başarılı.

Ücretsiz - iPhone ve Android (reklamlı)

7. NYT Cooking

New York Times'tan çıkan NYT Cooking, pek çok yemeğin tarifini, hazırlık süresi ve daha fazlasıyla, çoğunlukla da güzel fotoğraflarla birlikte sunuyor. Bir özelliği de, web'de başka bir yerden bulduğunuz bir tarifi buraya da kaydedebilmeniz. İngilizce olması sizi zorlamayacaksa oldukça güzel bir uygulama.

Ücretsiz - iPhone

6. NPR One

Neleri sevdiğinizi ve hangi konularla ilgilendiğinizi öğrenerek özelleştiren bir radyo istasyonu uygulaması. 

Ücretsiz - iPhone ve Android

5. WhatsApp

Var olduğu yedi yılda dünyadaki en yaygın iletişim araçlarından biri haline geldi. Facebook'a ait olan uygulama tüm dünyaya mesaj göndermek için SMS'e daha ucuz bir alternatif sunuyor. SimilarWeb araştırma şirketi, 187 ülkeyi kapsayan bir anket düzenlemiş ve dünyanın % 55'inde WhatsApp'ın en tercih edilen mesajlaşma uygulaması olduğunu tespit etmiş. Bu yılın başlarında şirket, bir milyar kullanıcıyı aştığını açıkladı; bu, neredeyse dünyadaki her yedi kişiden birinin WhatsApp kullandığını gösteriyor.

Ücretsiz - iPhone ve Android

4. Pokémon Go

90'lı yıllarda dünya çapında bir çılgınlığı tetikleyen bu yaratıklar, sonunda bu yıl akıllı telefonlara da sızdı.Temmuz ayında piyasaya çıktığında inanılmaz bir patlama yarattı. Gerçi aynı etkiyi pek devam ettirebildiğini de söyleyemeyiz ama kuşkusuz senenin en popüler uygulamalarından biri oldu. 

Ücretsiz - iPhone ve Android

3. Snapchat

Snapchat ilk kez 2011 yılında çıktı, ancak bu yıl kesinlikle Mart 2016'daki '2.0' revizyonuyla kendine geldi. Filtrelerden yüz merceklerine kadar, Snapchat sadece yılın en eğlenceli uygulamalardan biri olmakla kalmadı aynı zamanda şirketler için de gerçek bir iş platformu haline geldi.

Ücretsiz - iPhone ve Android

2. Signal

Sohbetlerinizin gizli kalmasını gerçekten istediğiniz zaman hangi mesajlaşma uygulamasını kullanmalısınız? Signal, dünya çapında politikacılar ve iş insanları tarafından kullanılan şifreli bir sohbet uygulaması. 

Ücretsiz - iPhone ve Android

1. Venmo

Venmo bir nakit para gönderme uygulaması ve giderek de daha popüler hale gelmekte. Arkadaşınıza para göndermek, hesabı bölüşmek vb durumlar için ABD'de çok fazla kullanılmaya başlandı. TIME'a göre 2016'da en büyük sıçramayı yapan uygulama Venmo olmuş.

Ücretsiz - iPhone ve Android

Popüler İçerikler

151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
YORUMLAR
29.12.2016

bize göre olmayan liste

29.12.2016

Spotify, Houseparty ve Prisma nimet gibi yemin ediyorum. Prisma sosyal medya zımbırtısına da dönüştü hesap falan açılıyor artık. Cayur cuyur fotoğraf çekesi geliyor insanın

29.12.2016

abi çok yavaş ama ya

30.12.2016

trabzondan yazıyorum tinder nerde la

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ