TikTok Vurgununda Tanıdık İsimler: Hesaplarında Milyonlarca Liralık Hareket Saptandı

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu TikTok üzerinde milyarlarca liralık vurgun yapıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma açılmıştı. TikTok soruşturmasında ünlü oyuncular Ferdi Kurtuldu ve Furkan Selahattin Konuş’un da şüpheli sıfatıyla ifade verdiği ortaya çıktı.

TikTok üzerinden kara para aklayan ve milyarlarca liralık vurgun yapan şebekeye ‘Jeton’ isminde operasyon düzenlenmişti.

Detaylar 👇

TikTok’ta Milyarlık Kara Para Operasyonu: Fenomenler Gözaltına Alındı

Soruşturma kapsamında, Emret Komutanım dizisiyle adını duyuran Ferdi Kurtuldu ve Sıfır Biz dizisinde oynayan Furkan Selahattin Konuş’un da isminin geçtiği orta çıktı.

Yaklaşık 20 yıldır sinema ve tiyatro oyunculuğu yaptığını söyleyen Ferdi Kurtuldu, aylık ortama 20-30 bin civarı bir para kazandığını, oturduğu evin ailesine ait olduğunu, herhangi bir kira vermediğini, başkaca bir gelir kaynağının olmadığını söyledi.

Ünlü oyuncu ifadesinin devamında, 3-4 ay önce yabancı bir numaranın arayıp kendisine bir link gönderdiğini, linke tıkladığında facebook sayfasına yönlendirdiğini, şahsın kendisini tekrar arayıp telegram hesabı açacağını, mavi tikli hesabın bana lazım dediğini, bunun üzerine şahsı her yerden engellediğini ve telefonu kapattığını belirtti.

Emniyet güçlerinin araştırmasına göre Ferdi Kurtuldu'nun hesaplarından yaklaşık 1,5 milyon liralık TİKTOK jeton parası giriş çıkışı olduğu belirtilirken savcılık oyuncuyu ifadesinin ardından serbest bıraktı.

Adana Sıfır Bir isimli dizide oyunculuk yapan Furkan Selahattin Konuş isimli kişinin ise TİKTOK'ta kullanıcı olmamasına rağmen hesabına toplamda 1 milyon 142 bin liralık bir giriş olduğu ve bu paranın bir kısmının 116 işlemle bazı kişilere aktarıldığı belirlendi. Emniyet güçleri tarafından ifadesi alınamayan şüpheli hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

TikTok Operasyonunun Detayları Ortaya Çıkıyor: Bir Fenomene Bebeğini Düşürmesi İçin 13 Milyon TL Verildi

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR

Gelin size bu tip vurgunlar nasıl oluyor anlatayım, benden çok bildiğine inanan da yazsın bilgisini düzeltsin yanıldığım, yanlış olduğum yer(ler)i: Bu vurgun denen sistemlerin en büyük sorumlusu o platformdur. Örneğin tiktok, twitch ve evet trendyol! Uzun uzun yazıcam. Şimdi deepwebte (gerçek olanında) çalıntı kredi kartı bulunması aşırı kolaydır. Veri kalitesine göre 1 dolardan başlar fiyatı. Bunu da 3D(telefona sms) aktif olmayan yerde alışverişte kullanabilirsin. Bu saydığım platformlar kasıtlı olarak bazı ürünlerde ya da hepsinde 3d'ye kapatırlar güvenliği ve sen çalıntı kartla rahatlıkla alışveriş yaparsın. (evet trendyolda)

Trendyol elektronik olmayan ürünlere kapatır bunu, diğer platformlar bağış sistemlerine. Elektronik olmayan ürünü alıp yarı fiyatına satarsın, yayın platformlarında ise yayıncı ile geliri paylaşırsın... Sistem bu. Yok bizim haberimiz yoktu falan der yayıncı da gerçeklerden haberi olmayan yoktur. Sıradaki haber olacak platform yine twitch bu defa papara üzerinden. Not alın bekleyin.

13.08.2023

emret komutanım da Hamza senin adını yazıp onbaşı sınavını kazanmıştı sonra hepsine emir vermeye başlamıştın dombili o günden beri uyuzum sana bak demek ki bir bildiğim varmış 😂

14.08.2023

hahahah unutulmaz sahne

13.08.2023

Bu emret komutanım nası lanetli bi diziymiş arkadaş hiçbiri iflah olmadı

TÜM YORUMLARI OKU (13)