TikTok'ta Cinayete Kurban Giden Çocukların Ölüm Anlarını Anlattığı Videolar Ailelerin Tepkisini Çekti!

TikTok'ta paylaşılan içeriklerin içeriği oldukça tartışmalı bir konu. Platformda dileyen herkes istediği gibi başkasının görüntüsünü kullanıp içerik oluşturabiliyor. Ama bunlardan bir tanesi var ki aşırı derecede sarsıcı ve affedilmez. Son zamanlarda TikTok'ta ölen çocukların yapay zekayla konuşturulup nasıl öldürüldüklerini anlattığı videolar çok dolaşıyor. Detaylar içerikte!

TikTok'ta paylaşılan içeriklerin ne kadar saldırgan ve uygunsuz olabileceğini akıl etmek bazen çok zor. Üstelik yapay zeka sayesinde bu platformda pek çok kişinin görüntüleri kullanılıp içerik hazırlanabiliyor. Bunların asıl sebebi de daha fazla takipçi kazanma.

TikTok'ta son günlerde oldukça yaygın olan bir video çeşidi var. Bu da gerçek hayatta cinayete kurban giden çocukların yapay zekayla canlandırıldıkları içerikler.

Çocukların ailesinin izni olmadan üretilen bu videolarda çocuklar ve hatta bebekler nasıl öldürüldüklerini anlatıyor.

TikTok, çocukların yapay zekayla oluşturulmuş videolarının platformda paylaşılmasını geçtiğimiz Mart ayında yasaklamıştı ancak bu yasağa çoğunlukla uyulmuyor; cinayet videoları giderek yayılıyor. Üstelik bu cinayet videoları milyonlarca kez izleniyor.

Britanya Parlamentosu Lordlar Kamarası'nın Bağımsız Üyesi Barones Beeban Kidron, bu videolarda ölen çocuklar konuşuyormuş gibi gösterildiği için özellikle acılı ailelerde travma yaratabileceğini söyledi.

"Eğer o çocuğun yakınıysanız, özellikle de ebeveyn veya aileden biriyseniz, o zaman bu bir saldırıdır, duygusal bir saldırıdır" dedi.

Çocukların yakınları bu videoların ortaya çıkmasından kısa süre sonra şikayetlerini dile getirmeye başladı. Kanadalı Amélie Lemieux adlı kadın bunlardan ilki.

Lemieux'nün eşi, 2020 yılının Temmuz ayında 6 ve 11 yaşındaki kızları Romy ve Norah'ı öldürüp intihar etmişti.

Bu yılın Nisan ayında TikTok'ta Norah'nın öldürüldükleri anı anlattığı bir videoyu gördüğünde ise kadın dehşete düştüğünü anlattı: "Hayal edebileceğiniz en kötü yumruktan bile daha kötü bir yumruk yemiş gibiydim." dedi.

Acılı aile videoyu TikTok'a şikayet etti ancak video platformda dolaşmaya devam etti. En sonunda Lemieux'nün hikayesi gazetecilerin ilgisini çekince videoyu paylaşan anonim hesap silindi.

Videoyu kimin yaptığını hiçbir zaman bulamayan Lemieux, "Tek istedikleri izlenme, beğeni, paylaşım ve aşağıya yorum bırakan insanlar... Onları asla affetmeyeceğim" dedi.

Bunlar da İlgini Çekebilir

TikTok Karakolda: Komiserini İşten Attıran Polisin Sevincinden Dans Ettiği Videoyu Paylaşması Olay Oldu!
Oğlunu Evlendirmek İçin Yurt Dışından Binlerce Dolara Gelin Sipariş Eden Yaşlı Adam Dolandırıldı!
Hollanda'nın İlk Kadın Başbakanı Olmak İsteyen Dilan Yeşilgöz'ün Tartışmalı Seçim Vaadi: Göçü Engellemek

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
06.09.2023

Demek ki tiktok tayfasi dünyada da leş. Ben bir bizim embesiller böyle zannediyordum

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ