TikTok ABD'de Tamamen Yasaklanabilir: Meclise Sunulan Tasarı Kabul Edildi

ABD Temsilciler Meclisi, TikTok'un ülke genelinde yasaklanması için bir yasa tasarısını oy birliğiyle kabul etti. Tiktok, bu kararı duyar duymaz, kullanıcılarına ulaşarak destek istedi.

Son dönemde en çok kullanılan sosyal medya platformları arasına adını yazdırmayı başaran Tiktok, ABD'den tamamen silinebilir.

Hükümet, uzun zamandır takip ettiği şirketin Çin hükümeti ile bağlantılı olduğunu ve ABD'deki kullanıcıların verilerini sızdırdığını düşünüyor.

Hatta bu düşünce, 2023'ün ilk aylarında kamu görevlilerinin devletin verdiği telefonlarda uygulanmanın engellenmesiyle desteklenmişti.

Geçtiğimiz gün ise ABD Temsilciler Meclisi, Tiktok'un kaldırılması ile ilgili tasarıyı kabul etti. Enerji ve Ticaret Komitesi tarafından oy birliği ile kabul edilen tasarı hayata geçerse şirketi zor günler bekliyor.

Çünkü TikTok'un geliştirici şirketi ByteDance, Amerika'daki faaliyetlerini sürdürebilmek için elindeki hakları başka bir şirkete devretmek zorunda bırakılacak.

Satış için 165 gün müddet verilen şirket, bu zaman diliminde haklarını devretmezse uygulama, işletim sistemlerinin mağazalarından kaldırılacak.

170 milyon kullanıcısını kaybetmek istemeyen Tiktok, durumun ciddiyetinin oldukça farkında ki uygulamaya güncelleme getirerek 18 yaşından büyük kullanıcılarına çağrıda bulunmaya başladı.

Açılış ekranında gösterilen mesajda, TikTok'un ABD genelinde yasaklanmak üzere olduğu ifade ediliyor ve insanlardan yetkililerle görüşmeleri isteniyor.

Tesla'nın Yeni Elektriklisi Cybertruck'ın Cam Sağlamlığını Test Etmek İsteyen Kişi İçin Kötü Son
Elon Musk'ın SpaceX'i Çalışana Tecavüz Edilmesine Göz Yumulduğu Suçlamasıyla Dava Edildi!
iPhone Kamerasından Şikayetçi Olanlara Özel TikTok'taki Bir Kullanıcıdan İlaç Gibi Öneriler Geldi!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
08.03.2024

Fukara uyuşturucusu,ağzının kenarından salya aka aka ,tuvaletini tuta tuta ,bağımlı olarak simbiyoz bir hayat süren dangalaklara ithaf olunur....

08.03.2024

Bunda korkacak bir şey yok. Bak bize ,bütün edevlet bilgilerimiz dolaşıyor piyasada biz hiç dert ediyor muyuz ? :D:DD:

Pasif Kullanıcı
08.03.2024

Bizim burada da kapansada tiktok aptallarını görmesek

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ