Ticaret Bakanı Pekcan: 'Maske'de Fahiş Fiyat Artışı Yapan 9 Firmaya Toplam 943 Bin TL Para Cezası Verildi'

Koruyucu maske, tulum, gözlük ve steril eldiveni, ihracı ön izne bağlı mallar listesine eklendi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Pekcan, 'Tıbbi maskede fahiş fiyat artışı konusunda Reklam Kurulu'nda 13 firmadan 9'u haksız fiyat artışı nedeniyle idari para cezasına çarptırıldı' dedi.

Koruyucu maskeler ihracı ön izne bağlı mallar listesine eklendi

Tebliğle, ihracı ön izne bağlı mallar listesine, Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği kapsamında piyasaya arz edilen koruyucu maske (gaz, toz, radyoaktif toz filtreli maskeler), tulum, (koruyucu iş elbisesi), sıvı geçirmez önlük (kimyasallara karşı kullanılan koruyucu önlükler) ve gözlük (koruyucu gözlükler) eklendi. Ayrıca, Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamında piyasaya arz edilen tıbbi ve cerrahi maske ve tıbbi steril/non-steril eldivende söz konusu listeye dahil edildi.

Maske fiyatlarında yaşanan hareketlilik dikkati çekmişti

Son dönemde Çin'de başlayarak dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle başta maske olmak üzere çeşitli tıbbi ürünlere yönelik talepte artış gerçekleşmiş, fiyatlarda yaşanan hareketlilik dikkati çekmişti.

Koronavirüs Endişesi Maske Satışlarını Arttırdı: 10 Liralık Ürünler 200 Liraya Çıktı!

"13 firmadan 9'u haksız fiyat artışı nedeniyle idari para cezasına çarptırıldı"

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Pekcan, 'Tıbbi maskede fahiş fiyat artışı konusunda Reklam Kurulu'nda 13 firmadan 9'u haksız fiyat artışı nedeniyle toplam 943 bin lira para cezasına çarptırıldı' dedi.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
04.03.2020

Sonuçta ne oldu maske fiyatları düştü mü? Tabii ki hayır.Halen fiyatlar fahiş görünüyor internette. Devlet de bu ranttan cukkasını aldı sadece."Maske bir işe yaramıyo ki yeaa" diye mal mal konuşanlara aldırmayın. Maskenin amacı 100% koruma sağlamak değil, riski azaltmaktır.Düzgün kullanılan bir ameliyat maskesi bile %80 e kadar koruma sağlayabilir. Ama ameliyat maskelerinin nemli bir şekilde kullanılmaması ve 4-5 saatte bir değiştirilmesi gerekir.Yanlarını yüzünüze tıbbi plasterle yapıştırarak virus girme ihtimalini de azaltabilirsiniz. N95 ve ffp3 maskeleri fiziksel bir yıpranma ya da üstüne sıvı ve kan sıçraması olmadığı sürece tekrar kullanılabilir. Tercihen bir kaç tane alıp değişimli olarak kullanmak bence faydalı olur. Bir de 5 TL ye satılan yanları korumalı plastik gözlükler var, onlardan da takarsanız gözlerinizi de epeyce korumuş olursunuz. Yok "bana bir şey olmaz, bünyem güçlü atlatırım yeaaa" diyorsanız ki çevredeki herkeste böyle bir özgüven var nedense, siz bilirsiniz.

04.03.2020

neden kızıp, şaşırıyorsunuz ki? AHL'de terör saldırısı olduğunda fahiş fiyat çeken taksici de içimizden çıkma, sel olduğunda sürüklenen TIR ve konteynerlerdeki malları yağmalayanlar da içimizden çıkma, perte çıkmış arabasını kaskallamaya çalışan, depremde zarar görmüş evini sıvayıp itelemeye çalışan da içimizden çıkma. armut dibine düşer, neticede toplumu oluşturan hammadde belli. burada duyar kasanların hiç birinin samimi olduğuna inanmıyorum, mutlaka bir yerlerde bir dümenleri olmuştur/olacaktır. adamın malının değeri kendi gözünde bu; ister al ister alma...

04.03.2020

bu maskelerden devlet vermeli aslında diyeceğimde kendimiz aldığımızda en azından fiyatını biliyoruz devlet ihalesi olsa 1 liralık ürün 100 liraya "bi abimizin tanıdığının firmasından" alınıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (13)