Tıbbın, eski günlerden bugünlere uzanan ameliyat ve diğer ilginç aletler ile nerelere geldiğini görebilirsiniz. İyi seyirler...
Tıbbın, eski günlerden bugünlere uzanan ameliyat ve diğer ilginç aletler ile nerelere geldiğini görebilirsiniz. İyi seyirler...
Bu maskeler veba salgını sırasında mikroplardan korunmak için doktorlar tarafından kullanılmaktaydı.
Çocuk felci olan hastalar akciğer kasları çalışmadığı için bu makinelere konularak nefes aldırılırdı. İçerideki hava vakumlanarak ciğerlerine hava dolması sağlanırdı. Birçok çocuk aylarca burada yaşadı.
Böbrek taşlarının kırılması için kullanılıyordu. Anestezi kullanılmadan uygulanan bu yöntem, hastayı ayak bileklerini kulaklarına kadar bağlayarak yatırıp, cerrahın, hastanın bacaklarının arasından taşı çıkarmasından oluşuyordu.
Bu aletler, kısmi yüz yaralanmalarında kullanılarak hastaların yaralarını gizlemek için kullanılıyordu.
İtalya'da 18. yüzyılda bebeklerin nasıl doğduğunu tıp ve ebelik eğitimi alanlara öğretmek için kullanılırdı.
Bayanların daha ince bir vücuda sahip olmak için kullandıkları korseler kaburgaları sıkıştırarak ölümlere yol açıyordu.
19. yüzyılda Çinliler tarafından kullanılmaktaydı.
Bu gözler, hastanın doğal gözüne en uygun gözü bulmak için gözle ilgilenen doktorlar tarafından kullanılıyordu
Doktorların kadın vücuduna dokunmasının yasak olduğu dönemlerde kullanılırdı. Muayeneye giden hasta kadınlar vücutlarının hangi bölgesinde sorun olduğunu göstermesi için kullanılırdı.
Cerrahlar tarafından bacağı dizin altından kesmek için kullanılıyordu. Anestezi olmadan uygulanan yöntem hasta için çok uzun sürse de sadece birkaç dakikadan oluşuyordu.
16. yüzyıl başlarında kullanılan bu alet, kurşunu çıkarmak için kullanılan vidaya sabitlenmiş uzayıp kısalabilen uzun bir çubuktan oluşuyordu.