THY Uçağında Panik: Motor Bir Anda Alev Aldı

Türk Hava Yolları'nın Kayseri-İstanbul 18.15 saatli seferini yapan yolcu uçağının motorunda alev görülmesi üzerine pilotlar Kayseri'ye dönerek acil iniş kararı aldı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Kayseri-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında korku dolu anlar yaşandı.

Saat 18.15'te havalanan TK2015 sefer sayılı uçakta kalkıştan hemen sonra patlama sesi duyuldu. Uçağın motorlarından birinde alev görülmesi üzerine pilotlar acil iniş kararı aldı. 

Kayseri'ye geri dönen uçak güvenli bir şekilde havalimanına inmeyi başardı. Durumun nedeni henüz bilinmezken, THY'den de açıklama yapılmadı.

AK Parti'de '3 Dönem Kuralı' Uygulanacak: İşte Liste Dışında Kalacak İsimler

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
07.04.2023

Gayet normal bir olay...Muhtemelen kalkis sirasinda kus surusune girmistir. Pilotlar her 6 ayda bir simulatorde tek motor arizasi/yangini durumunda yapilacaklarin pratigini yaparlar. Motor alev alev yansa da yolcu kabinine hicbir zarari olmaz, ayrica ucaklar tek motorla da gayet rahat ucarlar. Zaten 2 dakika icinde motor icindeki yangin tupleri yangini sondurur, donup inerler. Esas sikinti cift motor arizasi Allah korusun.

5 ayrı havayolu şirketinde çalışan arkadaşım merak ediyorum kaç yıldır bu mesleğin içindesin merağımdan soruyorum sadece nasıl 5 tane havacılık şirketinde pilotluk yapmayı becerebildin. Deneyimlerini bizle de paylaş faydalanalım. Bende Anadolu Jet'de pilotluk yapıyorum.

08.04.2023

Uçaklar her türlü arızaya karşı donatılmışlardır 2 motorlu bir uçak 1 motoru devre dışı kalsa bile güvenli bir şekilde varış noktasına gidebilir aynı şekilde 4 motorlu bi uçakta 2 motoru devre dışı kalsa da kalan 2 motorla güvenli olarak devam edebilir. Havacılıkta herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülür tabi tüm bunlara rağmen bende içinde olduğum uçağın motorundan alev çıktığını görsem korkudan kalp krizi geçiririm o ayrı :) uçaktakilere geçmiş olsun

08.04.2023

Uçaklar her türlü arızaya karşı donatılmamışlardır. Çift motor arızası olursa ne olacak? Uçağın bilgisayarıda arıza çıkınca da pilotların şansı kalmıyor. Daha böyle bir sürü şey sayarım. Uçaklar çok güvenlidir ama bazen saçma sapan sebeplerden düşerler.

07.04.2023

Geçen hafta 12.000 kilometre uçakla seyahat ettim okyanus üzerinde falan böyle bir şey görsem eyvah eyvah eyvah

TÜM YORUMLARI OKU (16)