The Witcher'ın İkinci Sezonunu Beklerken Heyecanınızı İkiye Katlayacak Yeni Sezon Görüşleri

The Witcher'ın günler sonra yayınlanacak ikinci sezonu için gözlerimiz yollarda kaldı ama her geçen gün heyecanımız artmaya devam ediyor. Peki dizinin ikinci sezonu beklentileri karşılayabilecek mi? İkinci sezonda bizleri neler bekliyor? Bu soruların cevabını ikinci sezon hakkında ilk görüşlerini paylaşan eleştirmenler veriyor!

The Witcher, ilk sezonu ile 2019 yılında Netflix'te izleyicilerle tanıştı.

Dizi, Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin kaleme aldığı kitap serisi ve popüler bilgisayar oyunundan uyarlandı. Başrolünde, Rivia'lı Geralt rolü ile Henry Cavill'ı izliyoruz. Cavilll'e eşlik eden isimler ise Freya Allan ve Anya Chalotra.

Yeni sezon, 17 Aralık'ta Netflix ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

İkinci sezona günler kala, yeni sezon ile ilgili ön bilgiler ve ilk izlenimler gelmeye başladı. İşte eleştirmenlerin The Witcher'ın ikinci sezonu hakkındaki yorumları!

Birinci sezonla karşılaştırıldığında The Witcher'ın yeni sezonunda bizi neler bekliyor?

Yeni sezon, hikâye yerine karakterlere odaklanmayı seçiyor. Geriye dönüp bakıldığında, çarpık zaman çizelgesi, The Witcher'ı ilgi çekici bir dizi kılan özelliklerden biriydi. Ancak bir noktada olumsuz bir özellik olan çarpık hikâye örgüsü yerini ikinci sezonda daha düz ilerleyen bir hikâye anlatıcılığına bırakıyor.

Karakterlerle bağ kurabileceğimiz, daha tatmin edici bir seyir keyfi bizi bekliyor.

Bu açıdan, The Witcher yanlış adımlarından ders aldığını gösterdi. Ancak bazı eleştirmenler, dizinin bu kadar popüler olmasına olanak tanıyan özelliklerden bir kısmını kaybettiği kaygısı içinde.

Henry Cavill ve Freya Allan'ın uyumu dizideki atmosferi oldukça etkiliyor.

İlk sezon yayımlandığından bu yana, Henry Cavill ve Freya Allan arasındaki samimi enerji hayranların gözünden kaçmıyor. Kameralara da yansıyan bu pozitif enerji, çifte olan sempatimizi artırıyor. Cavill ve Allan bu samimiyet ile rollerini gerçekleştirdiğinde ise sıcacık ve güven dolu bir ortam oluşuyor.

Yeni sezonda oyuncu kadrosuna dahil olan isimler hikâye örgüsünü genişletiyor.

Geralt'ın akıl hocası Vesemir'i canlandıran Kim Bodnia, ateş büyücüsü Rience'i canlandıran Chris Fulton, elf büyücü Francesca'ya hayat veren Mecia Simson ve spymaster Dijkstra rolünde Graham McTavish'in 2. sezon kadrosuna katılmasıyla hikâye genişliyor.

The Witcher dünyası bu kez nasıl inşa ediliyor?

cdn-www.comingsoon.net

İkinci sezonun ilk altı bölümünde olay örgüsündeki genişleme nedeniyle The Witcher evreni biraz geri planda kalmasına rağmen, ana hikâyenin merkezindeki Geralt, Prenses Ciri ve Yennefer üçlüsü ile The Witcher dünyasına yeniden tutunuyoruz.

İkinci sezonda özel efekt kullanımı geliştirildi.

Kıta'da tehditler ortaya çıktıkça Rivia'lı Geralt'ın bu tehditleri ortadan kaldırması ve canavarlarla çarpışması bu sezonda da devam ediyor. Ancak, dövüş sahnelerindeki özel efektler, prodüksiyon değerleri, setler ve aksesuarlar bu yıl bir adım öne çıkıyor. İkinci sezonda, beklenilenden daha destansı savaş sahneleri izleyenleri bekliyor. The Witcher, ikinci sezonda kullandığı set parçaları ve büyük ölçüde geliştirilmiş görsel efektlerle büyük bir bütçeye sahip olduğunu ispat ediyor.

İkinci sezonun genel tonu nasıl?

2. Sezon yüzünü siyasi entrikalara ve büyülü gizemlere çevirdiğinde, roman serisinin ekranlara uyarlamasındaki kusurları ve belirsizlikleri netleşiyor. Dizi birçok yönden romanlardaki olaylara ve ayrıntılara sadık kalsa da romanların hayranları, karakterlerin veya olayların özündeki daha derin, daha karmaşık anlamların kaybolmaya yüz tuttuğunu ya da tamamen kaybolduğunu düşünecek.

Dizinin ikinci sezonu, seyir zevki yüksek fantastik bir deneyim sunuyor.

İkinci sezon, ilk sezondan daha başarılı olsa da, bazı eleştirmenlere göre hâlâ bir uyarlama olarak tutarsızlıklar barındırıyor. Yine de genel olarak bakıldığında, The Witcher, benzersiz dünyası ile izleyenleri fantastik bir yolculuğa çıkarıyor. İlk sezondaki sorunların üstesinden gelerek zaman çizelgesini anlamaya çalışmak yerine zengin karakterlerine ve içinde yaşadıkları büyüleyici dünyaya odaklanmanız için daha fazla zaman veriyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Sinemalarda Bu Hafta Hangi Filmler Var? İlk 'Matrix' Filminden 'Satranç'a 11 Film Bugün Vizyonda
2022 Yılının Altın Küre Adayları Açıklandı: Bu Yapımlar Ödül Sezonuna Gümbür Gümbür Geliyor!
Variety'nin Sinema Eleştirmenleri 2021 Yılının En İyi Filmlerini Açıkladı

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
15.12.2021

Kitaplarda ve oyunlarda siyasi konu çok zaten..(ki oyunlar kitapların anlattığı zamanların ilerisinde geçer, kısaca kitaplarla evren ve karakterler haricinde bağı yoktur. kitaplarda geçen hikayeleri oyun içinde sağda solda bulunan kitaplardan okuyorsunuz..) Kısaca herkes bir koltuk peşinde ve yerini sağlamlaştırmak için bir takım adımlar atıyor. Yennefer dahil büyücüler, elfler, insanlar, hepsi iyi ya da kötü attığı her adımın bir siyasi amacı var.. Hem kitaplar, hem de oyunlarda siyasete karışmayan tek isim Gerald ve Ciri. Bu yüzden dizide siyasi ve politik olayların çok olmasını yadırgamam.. Ayrıca herkes oyunda ki gibi adım başı bir yaratık avı istiyor ama o oyunda öyle.. Kitaplarda devamlı yaratık avlayan bir Gerald yok.. Ya da avladıysa bile parasını tahsil ederken vs bahsi geçer, detaylı bir tasvir yok.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ