The Simpsons, Logan ve Niceleri: Çok Sevilen Yapımlardan Türeyen En Popüler Spin-Off Dizi ve Filmler

Spin-off yapımlar, bir dizi veya film sona erdiğinde yapımdaki karakter ya da karakterler ile bir başka projede farklı konuların işlenmesi anlamına geliyor. Çok sevilen dizi ve filmlerin çok beğenilen karakterlerine adanan bu yapımlar, kimi zaman orijinalinden çok daha başarılı bile olabiliyor. Gelin; en popüler spin-off dizi ve filmleri derlediğimiz bu listeyle sevenleri, sevilen kahramanlarla yeniden buluşturalım. Hazırsanız başlayalım!

15. The Nun / Dehşetin Yüzü (2018) IMDb: 5.3

The Nun, The Conjuring serisinin bir spin-off'u. Bir rahibenin Romanya manastırında intiharının ardından olayların çözümlenmesi ne yaşayanlar ne lanetlenenler için iyi sonuçlanıyor. The Conjuring'in gölgeleri, bu yapımda da tüylerinizi ürpertmeye devam ediyor. Michael Chaves'in yönetmen koltuğunda oturacağı The Nun 2 ile huzur bozucu hikâyenin devam edeceği konuşuluyor.

14. Joey (2004-2006) IMDb: 6.0

Joey, 90'lı yılların izleyicileri kahkahalara boğan Friends'in jönü Joey Tribbiani'ye odaklanıyor. Dizi, Joey'nin yanında sıkı dostu Phoebe'yi göremeyince bize kendimizi bir hayli tuhaf hissettiriyor. Dizide Joey'in peşinden koşması gereken bir oyunculuk kariyeri var ve bunun için Los Angeles'a taşınıyor. Peki, her şey istediği gibi gidecek mi? Matt LeBlanc'ın hayat verdiği Joey karakterinin hayatına kız kardeşi Gina ve roket bilimci yeğeni Michael'ın dahil olmasıyla Friends'ten daha farklı bir sitcom izliyoruz.

13. Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn / Yırtıcı Kuşlar ve Muhteşem Harley Quinn (2020) IMDb: 6.0

Sırada DC Comics çizgi romanındaki Birds of Prey ekibinden ilham alan Birds of Prey var. Harley Quinn; Joker ile yollarını ayırdıktan sonra Huntress, Black Canary ve Renee Montoya gibi süper kadın kahramanlarla bir araya geliyor. Filmde, güçlerini birleştiren ekibin Gotham'ın zalim lordu Roman Sionis ve yardımcısı Zsasz'ın ellerinden Cass adındaki genç bir kızı kurtarma girişimlerine şahit oluyoruz.

12. Puss in Boots / Çizmeli Kedi (2011) IMDb: 6.6

Shrek ile tanıdığımız Çizmeli Kedi, bir kanun kaçağı olarak nam salıyor. Filmde Çizmeli Kedi'nin adını temizlemek, ailesinin ve şehrinin güvenini kazanmak için Altın Kaz'a ait yumurtaların ardından maceraya atılmasını izliyoruz. Puss in Boots, Shrek 2'deki olaylar yaşanmadan yıllar öncesini konu ediniyor.

11. The Wolverine (2013) IMDb: 6.7

Hugh Jackman'ın başrolünde oynadığı Wolverine, X-Men: Geçit Yok filmine dayanan bir hikâyeyi anlatıyor. Japonya'ya yaptığı yolculuktan sonra Wolverine'in bir daha asla eskisi gibi olamayacağını göreceksiniz. Günümüz Japonya'sında eski bir dostunu ziyaret eden Wolverine, mutant kimliğini ve ölümsüzlüğünü ardında bırakma niyetinde olsa da işler istediği gibi gitmiyor. Wolverine'in ölümcül düşmanlarının yanı sıra kendi benliğine yönelik bir iç savaşın içinde olduğunu göreceksiniz.

10. Fantastic Beasts and Where to Find Them / Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (2016) IMDb: 7.2

1920'lerin ortalarında genç bir İngiliz büyücü olan Newt Scamander, çeşitli büyülü yaratıkları barındıran gizemli bir çantayla New York'a giriş yapıyor ve Harry Potter dünyasından farklı bir evrene kapı açılıyor. Karanlık büyülerin arasında ismi sıkça anılan Gellert Grindelwald'a atfedilen felaketler karşısında Newt'in değerli çantası kayboluyor. Percival Graves ise kan kokusu almış bir köpek balığı gibi bu kaosun peşini bırakmıyor.

9. Young Sheldon / Genç Sheldon (2017-) IMDb: 7.5

Young Sheldon; tam bir 'nerd' olan Sheldon Cooper’ın çocukluğunu, aile ve arkadaşlık ilişkilerini The Big Bang Theory'de daha önce hiç görmediğiniz şekliyle ekranlara geliyor. Dizide asperger sendromu bulunan Sheldon'ın yaşıtlarından daha farklı işleyen bir beyne ve üstün düşünme becerilerine sahip olmasını izliyoruz. The Bing Bang Theory'nin Sheldon Cooper'ını özlediyseniz kendisi Young Sheldon'da seslendirme yapıyor.

8. Creed / Creed: Efsanenin Doğuşu (2015) IMDb: 7.6

Bir Rocky Balboa spin-offu olan Creed, Rocky'yi aratmayacak derecede iyi bir film. Süper kahraman yapımlarının dışında bir spin-off filmi yapmak her babayiğidin harcı değil ama Creed bu konuda oldukça başarılı! Adonis Johnson, Rocky 4'te boks maçında ölen ünlü boks şampiyonu Apollo Creed'in oğlu olarak tanıtılıyor. Eski ağır siklet boks şampiyonu ve Apollo Creed'in eski arkadaşı emekli Rocky Balboa, Adonis'e akıl hocalığı yapmayı kabul ediyor. Böylece bir mirasın nasıl devralındığını izliyoruz.

7. Deadpool (2016) IMDb: 8.0

Filmde eğlenceli ve bir o kadar da ağzı bozuk Wade Wilson'a Ryan Reynolds'ın hayat vermesini izliyoruz. Yaşadığı talihsiz olayların ardından hâlâ anti-kahraman olmayı başaran Wilson, süper kahramanların her zaman süper erdemli olmadıklarını hatırlatıyor. Proje-X'ten kurtulduktan sonra ölümsüz olan Wilson, bir laneti mi yoksa mucizeyi mi yaşıyor dersiniz? Karar sizin!

6. Logan (2017) IMDb: 8.1

Artık eskisi kadar güçlü olmayan ve yaşamının durgun zamanlarına denk gelen bir gelecekte Logan'a Laura adındaki bir kız çocuğu teslim ediliyor. Logan'ın bu çocuğu karanlık güçlere karşı koruması gerekiyor. Peki, Logan'ın aslında Laura'yı savunmasına gerek var mı? Buna izleyip siz karar verin! Professor X'in hayranlarına da sevinecekleri bir haber verelim: Filmde Charles'ı da göreceksiniz! Ama onun sahnelerini izlerken gözleriniz dolabilir, bizden söylemesi.

5. Spider-Man: Into the Spider-Verse / Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde (2018) IMDb: 8.4

Örümcek-Adam'ın animasyon filminde sıra! Spider-Man: Into the Spider-Verse ile Brooklynli Miles Morales'in çoklu evrendeki maceralarına tanık oluyoruz. Kimi izleyiciler tarafından 'en iyi Örümcek-Adam filmi' olarak kabul edilen Into the Spider-Verse, herkesin bir maske takıp harikalar yaratabileceğini gözler önüne seriyor. İzleyin, izlettirin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız!

4. Queer Eye (2018-) IMDb: 8.5

Şimdi de 2003 yapımı Queer Eye for the Straight Guy televizyon şovunun spin-off'u olarak 2018'de ekranlara gelen Queer Eye'a geldik. Yapımın merkezinde Jonathan Van Ness, Antoni Porowski, Tan France, Karamo Brown ve Bobby Berk yer alıyor. Bu beşli, hayatını değiştirmek isteyen ama ihtiyacı olan motivasyona veya kaynaklara erişim fırsatını bulamamış kişilerin hayatlarını ufak dokunuşlarla değiştiriyor.

3. Adventure Time (2010-2018) IMDb: 8.6

En yakın arkadaşı, sihirli güçlere sahip bir köpek olan 12 yaşındaki çocuğun maceralarını izlediğimiz Adventure Time; Random! Cartoons'un spin-off dizisi. Ooo Ülkesi'nde birbirinden sürreal maceralara atılan ikili, Prenses Bubblegum ve Marceline ile Buz Kralı gibi kötü adamlara karşı mücadele veriyor. Köpek Jake istediği kılığa bürünürken Finn ise yakın dostuyla maceradan maceraya atılmanın keyfini çıkarıyor!

2. The Simpsons / Simpsonlar (1989-) IMDb: 8.7

1987 yapımı The Tracey Ullman Show'dan türeyerek yıllardır hayatlarımıza konuk olan Simpson ailesi üzerinden Amerikan kültürüne tanık oluyoruz. The Simpsons, otorite figürlerini rahatsız edici bir tonda yansıtıyor. Animasyon dizisinde din görevlileri ve politikacılar yozlaşmış, yerel polis gücü beceriksiz figürler olarak gösteriliyor. Springfield'da yaşayan ve aslında yapısı bozulmuş bir ailenin gündelik hayatlarına bu durum komedisi ile tanıklık ediyoruz. Eğlenceli sahnelerin yanında bir bir tutan The Simpsons kehanetlerini de es geçmeyelim lütfen!

1. Better Call Saul (2015-2022) IMDb: 8.8

Better Call Saul, Breaking Bad'in spin-off dizisi olarak 2015'ten beri AMC kanalında ekranlarınıza geliyor. Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından yaratılan dizinin başrolü, Breaking Bad'in ünlü avukatı Saul Goodman. Goodman, Better Call Saul'da Jimmy McGill adında boy gösteriyor. Better Caul Saul, aslında Breaking Bad'in öncesine dayanıyor. Goodman'ın Walter White'ın vicdanının sesi hâline gelmeden önce başı beladan kurtulmayan McGill adında toy bir avukat olmasını izliyoruz. Saul'u aramadan önce olmadık işlere bulaşmazsanız iyi edersiniz!

Amber Heard Davasıyla Gündem Olan, Karayip Korsanları'nın Jack Sparrow'u Johnny Depp'in Bilinmeyen Filmleri
Hackerların Gizemli Dünyasına Işık Tutuyoruz: İzlerken Sizi Şaşkına Çevirecek Hacker Temalı 15 Dizi ve Film
Leon'dan V for Vendetta'ya Natalie Portman'ın Çocukluğundan Bugüne Rol Aldığı En Başarılı Yapımlar
Dikkat, Varoluşsal Sancı İçerir: Gerçek Olduğuna İnanamayacağınız Yaşam Öykülerinden Uyarlanan Filmler

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi