The Rings of Power Dizinin Yıldızı Namıdiğer "Siyahi Elf" Irkçı Trollere Tokat Gibi Bir Cevap Verdi!

The Lord of the Rings hayranlarının merakla beklediği dizi The Rings of Power, hayran tartışmalarıyla birlikte geldi. Biliyorsunuz ki fragman çıktığından beri 'Siyahi elf mi olur?' tartışmaları bir türlü bitmek bilmemişti. Siyahi elf'ten hayranlara cevap da gecikmedi. Detaylara buyurun.

Bu içerik işbirliği içeriyor olabilir.

Prime Video tarafından bildirildiği üzere, merakla beklenen fantastik dizi The Lord of the Rings: The Rings of Power geçen hafta 25 milyon izleyiciye ulaştı ve bu, onu platformun tarihindeki en büyük prömiyeri yaptı!

J.R.R Tolkien'in Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi'ndeki olaylardan binlerce yıl öncesini konu alan dizi, Morgoth'un kökenlerini, teğmen Sauron'un yükselişini ve Galadriel ile Elrond'un erken yaşamını konu alıyor.

Merak edenler, Amazon prime üyelik linkine şuradan ulaşabilirsiniz.

Eleştirmenler genellikle dizinin sinematografisini, oyuncu performanslarını ve daha fazlasını vurgulayan dizinin ilk iki bölümü hakkında olumlu olsa da, Tolkien hayranları pek aynı kanıda değil.

Rotten Tomatoes'da, The Rings of Power şu anda ortalama eleştirmen incelemesine göre %84 reytinge sahip.

The Hobbit ve The Lord Of The Rings'in film uyarlamalarından farklı olarak, Orta Dünya'nın İkinci Çağında geçen Güç Yüzükleri belirli bir kitap serisine dayanmıyor.

Bunun yerine dizi, Tolkien tarafından yaratılan ve dizinin arkasındaki yaratıcı ekibe birkaç orijinal ve çeşitli yeni karakter sunma yeteneği veren geniş mitolojiden esinlenmiş.

The Rings Of Power fragmanını izleyen bazı seyirciler hem dizinin yaratıcılarını hem de oyuncularını ırkçı tepkilerle hedef alarak onları "kaynak materyale saygısızlık etmekle" suçladı.

Hal böyle olunca dizi eleştiri yağmurlarına tutulmuştu. "Siyahi elf mi olur?" tartışmalarını hatırlarsınız.

Variety'ye göre Amazon, hoşnutsuz trollerin yorumlarını ayıklamak için Prime Video'da yayınlanan tüm kullanıcı incelemeleri için 72 saatlik bir gecikme uyguladı.

Elf savaşçısı Arondir'i oynayan Ismael Cruz Córdova, The Rings of Power'daki ırkçı tepkiye karşılık verdi.

Córdova, bir reklam panosunda sergilenen karakterini gösteren bir resmin yanı sıra şunları yazdı:

'Bu, reklam panosuyla ilgili değil - bu, kaçırılmaz, yadsınamaz, geri dönülmez bir şekilde var olmak ve kök salmakla ilgili - bir halk olarak, varlıklar olarak, bireyler olarak. Muazzam bir 'biz buradayız ve buradaydık.' deme şekli.'

"Ben bir iyilik beklemiyorum ancak herkesle aynı hayal kurma ve gelişme şansıyla yaşamak istiyorum. Hiç dışlanmış, marjinalleştirilmiş ve susturulmuş hissettiyseniz - siz benim halkımsınız."

"Bu reklam panosu, bir zamanlar ranzalı bir odada parayla mücadele eden birçok insanla bir süre kalmak zorunda kaldığım bir hostelden birkaç blok ötedeydi. Hepimizin kalbi daha iyi bir gelecek umuduyla atıyordu."

'Kalbim sarsılmaz bir hedefle yanıyordu: Bize olamayacağımız söylenen yere ulaşmak. İşte buradayız. Kalbim aşkla, onlarla ve aynı ateşi paylaşanlarla dolu.'

LOTR hayran kitlesinin bu kısmının, ortak bir amaç için birleşen çok sayıda farklı ırkın olduğu bir dünyada ırk çeşitliliğinin var olduğunu kabul etmeye bu kadar isteksiz davranması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Sizce bu eleştirel ırkçı mı yoksa kitaplarda elflerin bu şekilde tasvir edilmemesine mi bu sinir?

Peki ya siz bu diziye, oyunculara ve arkasındaki ekibe bir şans verecek misiniz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Orta Dünya'nın Kapılarını Araladık! The Rings of Power Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bu The Lord of The Rings Testinde Full Çekmek İmkansız!
Amazon'un Lord of the Rings Temalı MMORPG Oyunu İptal Edildi

Popüler İçerikler

Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
05.09.2022

Bunun ırkçılıkla bir ilgisi yok. Ben esmer bir insanım ve aktör olup da bu dizide rol alsam ,bu halimle elf olamam,olmamam gerekir. Olay sadece yüzüklerin efendisi değil ki. Tolkien Silmarillionda elflerin yaratılışıni anlatırken sayfalarca tasvir etmiş fiziksel görünümlerini. Elf soylarının kendi aralarindaki farklarini, hangisi altın saçlı,hangisi siyah saçlı tek tek anlatmış. Elf de olmayiverin be kardeşim,gidin Gondorlu insan olun ,cüce olun , Uruk hai olun , haradrim olun başka bir sürü şey var. Sarı peruk ,mavi lensle rol alan Orlando Bloom un ne suçu vardı o zaman adam kendi kiligiyla oynasaydi kara Kaş Kara göz Legolas.

05.09.2022

ya ırkçılıkla ne alakası var bunun, insanlar arasında siyahiler mevcut ama siyahi elf veya hobbit orta dünyada yok, kitabın içine sıçıp olmadık şeyleri diziye ekleyip buna tepki verenleri ırkçılıkla suçlayamazsınız...

05.09.2022

ayrıca şuan en önemli konu bu da değil, kim bu meteor adam? nereden çıktı bu? normalde böyle bir olay zaten yok ancak hadi bunu da heyecan katmak için yaptılar desek kimi bu şekilde getirdiler orta dünyaya? ne kadar düşünürsem düşüneyim bilindik hiçbir orta dünya karakterine oturtamadım elemanı...

05.09.2022

2. dünya savaşı konulu bir filmde bir ss komutanının çinli travesti bir veganın oynaması

TÜM YORUMLARI OKU (20)