The Last of Us'ın Yaratıcısından Elden Ring Esintili Yeni Oyun İşareti

Elden Ring ne kadar zorlayıcı boss-fightları veya mekan tasarımları karşımıza çıkmış olsa da farklı bir açısı da mevcut. FromSoftware'in senelerdir tüm souls oyunlarda kullandığı pasif hikaye anlatımı ile de gözen çarpan yılın oyunu Naughty Dog'un eş başkanı ve senaristi Neil Druckmann'ı bayağı etkilemiş duruyor.

Senenin oyunu olan Elden Ring oyun dünyasının hemen hepsini epey heyecanlandırdı.

Elden Ring bu sene 'Game of the Year' seçildi ki bu kimse tarafından garip karşılanmadı. God of War Ragnarok ile Horizon Forbidden West gibi büyük yapımların yanı sıra Stray ile de yarışan oyun birinciliği kaptı. Peki bunu sadece oynanışı ya da mekan tasarımı ile mi yaptı? Hayır kendine özgü hikaye anlatımı da büyük pay oynadı.

Naughty Dog'un oyunlarından farklı.

Zaten video oyun piyasasında Naughty Dog'un adını anarken onu açıklamaya gerek yok. Uncharted ve Last of Us gibi iki dev serinin mimarı olan geliştiricinin FromSoftware'in hikaye anlatım tarzına tamamen ters olduğu zaten aşikâr. Dev geliştirici oyunlarında daha çok karakter odaklı bir hikaye anlatımı gözetirken FromSoftware'in tarzı daha çok 'konuşmadan anlatmak'.

Neil Druckmann da etkilendiğini belirtti.

Washington Post'a verdiği röportajda etkilendiğini açıkça belirten Neil Druckmann 'Bu demek olmuyor ki diyalogların veya ara sahnelerin hepsini kaldıracağız. Bence bunlar alet çantamızdaki aletler.' diyerek kendi tarzlarını da terk etmeyeceğini gösterdi. 'Yeniden belirteyim ki gerçekten etkilendim. Şöhretimize kapılmadan yeni bir şeyler deneyeceğiz ve beğenmeyenler de olacak ama sorun değil, olur öyle.' diyerek de bir füzyon yapmayı planladıklarını açıkladı. 

Şu an çok oyunculu Last of Us ile elleri dolu ilen çok da böyle işlere kalkışabilecek gibi durmasalar da konu Naughty Dog olunca insan heyecanlanıyor tabii.

İlginizi Çekebilir

The Sims 4'te Hep Aynı Şeylerden Sıkılanlara: 9 Farklı Öneri
Anime Kızı Memeleri Yüzünden Twitch'ten Banlanan Yayıncı: "Hak Ettim"
Bu Haber Uykumuzu Getirdi: Skull & Bones Bir Kez Daha Ertelendi

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti