The Economist'ten Türkiye Yorumu: Zenginler Daha da Zenginleşiyor

Uluslarası bir üne sahip olan The Economist dergisinden Türkiye'ye dair çarpıcı bir analiz yazısı geldi. Dergide Türkiye'deki zenginlik ve yoksulluk arasındaki uçuruma dair tespitler yer aldı.

The Economist, Türkiye'ye dair yer verdiği analiz yazısında güncel ekonomik durumu detaylandırdı. "Zengin daha zengin, yoksul daha yoksul" yazının başlığı oldu.

Yazıda, "Ortalama bir Türk’e daha zengin olduklarını hissediyor musun diye sorduğunuz zaman, cevap kesinlikle hayır olacaktır." dendi.

Zenginlerin tüketim alışkanlıklarına da değinilen yazıda, "Hafta içi bir öğleden sonra, İstinye Park AVM’de mağazalar oldukça hareketli. Şehrin Michelin yıldızlı restoranları ve yat limanları sürekli dolu. Türkiye'nin en büyük şehrinde lüks malların tüketiminin arttığı ve şaşırtıcı bir servet patlamasının belirtilerinin her yerde görüldüğü gözlemleniyor." dendi.

Türkiye’de ultra zenginlerinin sayısı 2022 ile 2023 arasında yüzde 10 artış gösterdiğine değinilirken yeni bir sektörün de ortaya çıktığı yazıldı. Bu sektörün "süper zenginler" için varlık yönetimi hizmeti olduğu iddia edildi.

İlginizi Çekebilir

AKP Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'dan CHP Milletvekili Tuncay Özkan'a: O... Çocuğu
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Tuncay Özkan Hakkında Soruşturma Başlattı
Tatilciler Üzerinde Yapılan Araştırma Sonucu: Artık Akrabalarımızın Evinde Tatil Yapıyoruz

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
25.08.2024

Oy verenlerde ağzında diş yok kahvede barbut çeviriyor dünya lideri diye bağırıyor sonra koşa koşa ilçe başkanlığına gidip yardım bağış neyse onu alıyor

25.08.2024

E tabi ki hayır. Çok değil 10 sene önce üniversiteye hazırlanırken A101'de aylık 1041 lira kazanıyordum ve 2 bin liraya araba alabiliyorduk. 10 bin liraya da temiz 2013 model falan Symbol, Clio, doblo falan alınıyordu. 10 bin lira demek, cebinden artırdığın 3-5-10 lirayı kumbaraya atarak 5 ayda 3-5 bin lira para biriktirip, üzerine 10 bin lira kredi çekip ayda 300 lira taksitle araba almak demekti, bunu herkes yapabiliyordu. 2 senelik herhangi bir bölüm okumuş herkes Bmw, Mercedes alabiliyordu, beyaz yakalarda direkt ev alabiliyordu taksitle. Şimdi ise istisnasız herkes bir ömür ev ve araba alabilmek için çalışıyor. 1 tık fazlasını kimse yapamıyor. Aradaki fark bu.

25.08.2024

Bunu bilmek değil... Anlamak önemli... 😡😡😡

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ