Tesla'ya Çalışma Ortamındaki Irkçı Tutumunun Ardından Cinsel Taciz İçin Dava Açıldı

Daha önce çalışanlara yapılan ırkçılıklarla gündeme gelen Tesla, şimdi de erkek çalışanların kadın çalışanlara yaptı cinsel taciz ve zorbalıklar mahkemeye taşınıyor. Cinsel taciz davası açılan şirket, henüz konu hakkında açıklama yapmadı.

Tesla'nın Kaliforniya'daki Fremont fabrikasında şu anda çalışan bir işçi olan Jessica Barraza, Elon Musk'ın şirketine bir dava açtı.

Mahkeme belgelerinde, gece vardiyasında çalışan Barraza, iş arkadaşları ve amirleri tarafından sürekli olarak müstehcen yorumlar ve istenmeyen fiziksel temas şeklinde cinsel tacize maruz kaldığını söyledi.

Açılan davada kadın işçilerin bu fabrikayı bir çalışma yerinden ziyade erkek öğrenci yurdu gibi buldukları belirtildi.

Davacılara göre fabrikada her gün sözlü ve fiziksel cinsel tacizde bulunulduğu gibi yönetici ve deneticilerin bunu göz ardı ettiği ve hatta buna kendilerinin de dahil olduğunu belirtti.

Barraza'nın davasına göre, üç yıl boyunca tacize maruz kaldı ve sorunları tekrar tekrar Tesla'nın insan kaynakları ekibine boşuna bildirdi.

Barraza'nın bildiği kadarıyla, Tesla olayı araştırmak veya ele almak için hiçbir şey yapmadı.

Barraza ve avukatları, Tesla'nın olaylardan haberdar olmasına rağmen tesiste cinsel tacizi önlemeyerek yasaları çiğnediğini söylüyor.

38 yaşındaki kadın, iş arkadaşlarının izinsiz olarak sırtına dokunduğu, bir erkek iş arkadaşının bacağını uyluklarının arasına soktuğu durumlar da dahil olmak üzere, birkaç örneği ayrıntılı olarak anlattı.

Davaya göre, olaylar Barraza'nın fabrikada kendini güvensiz hissetmesine ve sık sık panik atakların ortaya çıkmasına neden oldu.

Fremont fabrikasındaki mevcut ve eski Tesla işçileri Barraza'nın dediklerini doğruladı ve ayrıca fabrika içinde cinsel tacize tanık olduklarını veya cinsel tacize uğradıklarını söyledi.

Söz konusu olaya Tesla ve Elon Musk'tan hala bir yanıt gelmedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Tesla Sürücüleri Yolda Kaldı, Elon Musk Özür Diledi
Trilyoner Olma Yolunda Adım Adım İlerleyen Elon Musk, Sadece 1 Günde 36 Milyar Dolar Kazandı
Elon Musk, Twitter Hesabından Yaptığı Anket ile 'Tesla' Şirketinin Hisselerini Satıp Satmayacağını Belirledi!

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
21.11.2021

olayi bilmiyorum ama amerikada bu taciz ve irkçilik olaylari cidden saçma bir hal aldi. Amerikali birisiyle konuşurken çok geriliyorum çünkü elemanlara her lafinizdan bir nem kapma durumlari var. Kafayi yemiş durumdalar, normal bir durumda konuşurken bir anda fuck you filanlar havada uçuşmaya başladi dedim ne oluyor.Megerse dedigim bir kelimeden inanciyla dalga geçtigimi sanmiş amk. Bir erkek kadinin eline çarpinca direk cinsel taciz diye dava açilmiş. Yani cidden çok hassas oldular bu konular hakkinda. Bu olayin aslini bilemeyiz , gerçekten varsa onun ben amk ama amerikan birisiyle konuşurken cidden dikkat edin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ