Mahkeme belgelerinde, gece vardiyasında çalışan Barraza, iş arkadaşları ve amirleri tarafından sürekli olarak müstehcen yorumlar ve istenmeyen fiziksel temas şeklinde cinsel tacize maruz kaldığını söyledi.
Davacılara göre fabrikada her gün sözlü ve fiziksel cinsel tacizde bulunulduğu gibi yönetici ve deneticilerin bunu göz ardı ettiği ve hatta buna kendilerinin de dahil olduğunu belirtti.
Barraza'nın bildiği kadarıyla, Tesla olayı araştırmak veya ele almak için hiçbir şey yapmadı.
38 yaşındaki kadın, iş arkadaşlarının izinsiz olarak sırtına dokunduğu, bir erkek iş arkadaşının bacağını uyluklarının arasına soktuğu durumlar da dahil olmak üzere, birkaç örneği ayrıntılı olarak anlattı.
Fremont fabrikasındaki mevcut ve eski Tesla işçileri Barraza'nın dediklerini doğruladı ve ayrıca fabrika içinde cinsel tacize tanık olduklarını veya cinsel tacize uğradıklarını söyledi.
olayi bilmiyorum ama amerikada bu taciz ve irkçilik olaylari cidden saçma bir hal aldi. Amerikali birisiyle konuşurken çok geriliyorum çünkü elemanlara her lafinizdan bir nem kapma durumlari var. Kafayi yemiş durumdalar, normal bir durumda konuşurken bir anda fuck you filanlar havada uçuşmaya başladi dedim ne oluyor.Megerse dedigim bir kelimeden inanciyla dalga geçtigimi sanmiş amk. Bir erkek kadinin eline çarpinca direk cinsel taciz diye dava açilmiş. Yani cidden çok hassas oldular bu konular hakkinda. Bu olayin aslini bilemeyiz , gerçekten varsa onun ben amk ama amerikan birisiyle konuşurken cidden dikkat edin.