Tesla'nın Yeni Üretim Teknolojisi, Elektrikli Araç Fiyatlarını Yarı Yarıya Düşürebilir!

Tesla, yaklaşan uygun fiyatlı yeni elektrikli aracı için üretim maliyetlerini neredeyse yarı yarıya indirmesi beklenen 'unboxed' isimli yeni bir üretim yöntemini benimsemeyi hedefliyor.👇

Yeni nesil elektrikli araçları ile otomotiv sektörünü baştan aşağı değiştiren Tesla, yeni bir devrime daha imza atmak üzere.

Dev firma, geçtiğimiz aylarda duyurduğu 25 bin dolarlık uygun fiyatlı yeni elektrikli aracı ile birlikte üretim maliyetlerini oldukça düşürebilecek yeni bir üretim yöntemini de hayata geçirecek.

Tesla, "unboxed" (kutusuz) olarak adlandırdığı yeni üretim yaklaşımı ile birlikte geleneksel tek bir montaj hattı yerine, aracın farklı bileşenlerini aynı anda monte etmeyi hedefliyor.

Bunun için farklı birimlerde küçük işçi ekipleri oluşturmayı planlayan şirket daha sonrasında, monte edilen bileşenleri son montaj aşamasında birleştirmeyi tercih edecek.

Uzmanlara göre, söz konusu yenilikçi yöntem, üretim maliyetlerini yarıya indirme ve üretim ayak izini yüzde 40'ın üzerinde azaltma potansiyeli taşıyor.

Bazı analistler Tesla'nın bu yöntemi kullanarak üretim maliyetlerinde yüzde 50'ye kadar tasarruf edebileceğini öngörürken, Bloomberg'den uzmanlar ise maliyetlerde yüzde 33 seviyesine kadar düşüş olabileceğini söylüyor.

Ünlü marka, "unboxed" isimli yeni yaklaşımı, ilk olarak "Redwood" kod adlı yeni uygun fiyatlı otomobilinin üretim sürecinde benimseyecek.

İlginizi çekebilir:

Bu Sefer Bursa’da: Yine Tesla Yine Yangın
Tesla'dan Çok Daha Ucuz: Xiaomi'nin İlk Elektrikli Otomobili SU7 Piyasayı Kasıp Kavurdu!
Tesla'nın Almanya Fabrikasında Çıkan Yangın, Üretimin Durmasına Sebep Oldu: Kundaklama Şüphesi Var!
Tesla'sında Counter-Strike 2 Oynayan Adam Size de "Paranın Gözü Kör Olsun" Dedirtecek

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Yönetmeni Ömür Atay'dan Esprili Veda Paylaşımı
"Aleyna'ya Yüz Vermiyorum" Demişti: Survivor Hilmi Cem'in Aleyna Tarafından Reddedildiği İddia Edildi!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
06.04.2024

şu küreselci masonik şeytan elon musk uzak dursun

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ