Tesla'nın Elektrikli Tırı Yeni Bir Dönem mi Açıyor? İşte Tesla Semi'nin 9 Özelliği

Kasım 2017'de Tesla CEO'su Elon Musk tarafından tanıtılan Tesla Semi, uzun yolculuklarda kamyonculara yarı otonom sürüş ve güvenlik sağlamaya yardımcı olmak için 'otomatik pilot' işlevli elektronik bir araç... Bu mucizevi aracın özelliklerini sizin için listeledik, gelin beraber bakalım!

Tesla Semi elektrikle çalışan bir araçtır, bir sarj istasyonunda sarj edilmesi gerekir.

Tesla Semi'nin elektrik pilleri, diğer Tesla araçlarınınkine benzer bir yöntemle çalışır ve bir şarj istasyonunda yeniden şarj edilmeden önce tam dolu batarya ile 800 kilometre yol alabilir.

Tesla Semi, benzeri büyüklükte araçlara göre epey hızlıdır.

Tesla Semi, yüksüz bir şekilde 0’dan 100 km/s hıza 5 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor. Sıradan bir dizel TIR'ın bu hıza ulaşması ise 20 saniye sürüyor.

Tesla Semi, %5 eğimli yolda saatte 105 km/s hızla yol alabiliyor.

Ortalama bir dizel TIR'ın aynı eğimli yolda çıkabileceği maksimum hız ise 70 km/s. Tesla Semi’nin sürtünme oranı 0.36 iken diğer dizel TIR'larda ise 0.65 ila 0.70 aralığında.

Tesla Semi'ler otomatik pilota sahip tırlardır.

Tesla Semi, sürücü uyuyakalmış olsa veya sağlık problemi yaşasa dahi araç şerit takibi yapıyor ve trafiği tehlikeye atmıyor. Tesla Semi hem sürücü, hem trafik hem de yaya güvenliğini destekleyen bir tır.

Otomatik acil fren desteği gibi üst düzey fonksiyonlara sahiptir.

Aracın önündeki nesneleri algılayan ve kendiliğinden fren sistemini devreye sokan bu özellik sürücülere inanılmaz bir konfor ve güvenlik sunuyor. Bu üst düzey araçta üst düzey özelliklerin olması bizim için şaşırtıcı olmadı.

Sürücü koltuğu tek kişilik bir oda gibidir.

Tesla Semi’nin kokpiti tek kişi olarak tasarlanmış ve sürücü aracın ortasında konumlanıyor ve tüm yola hakim oluyor. Böylece olası kaza anında sıkışma riski de azaltılıyor.

Tesla Semi'nin bataryası aracın tabanına yayılmıştır.

Bütün Tesla araçlarda olduğu gibi Tesla Semi’de de bataryalar TIR'ın altında konumlandığı için araç devrilmeye karşı korumalı olarak geliyor. Böylece ağırlık merkezi aracın altında oluyor ve devrilme riski minimuma iniyor.

Kör nokta uyarı sistemine sahiptir.

Araçların aynalarından her ne kadar etrafı kontrol etsek de her zaman gözden kaçan bir nokta olabilir. İşte böyle kör noktaların olduğu durumlarda bir tehlike sezdiğinde aracın uyarı sistemi devreye girer.

Filo yönetim ağı teknolojisine sahiptir.

Filo yönetimi, bir araç filosununmerkezi bir konumdan izlemesine olanak tanır. İzleme sistemleri, sürücü davranışını, uygun araç kullanımını, iş molalarını ve güvenliği izlemek için kullanılır.

Popüler İçerikler

Başörtülüler Dövme Yaptıramaz mı? Amin Reis Gizem Yıldız'ın Dövme Hamlesi Sosyal Medyada Tartışma Yarattı!
Bahçeli’yi Eleştirdikten Sonra Ansızın Alaattin Çakıcı’yla Bir Araya Gelen Cübbeli Ahmet Görüşmeyi Anlattı
Galatasaray'ın Avrupa'daki Rakibi Tottenham'da Üç Oyuncu Sakatlandı!