Tesla Model 3'ü Devasa Paletler Monte Ederek Tanka Çevirdiler

The Real Life Guys isimli YouTube kanalı Tesla'nın en çok tercih edilen aracı Model 3'ünü devasa bir tanka çevirdi. Tekerlek yerine palet monte edilen araç her araziye uygun hale getirildi.

Elektrikli arabaya dev tank paletleri ekleyerek onu 6 tonluk dev bir elektrikli tanka dönüştürdüler

Aracın inşa edilmesi tam dört hafta sürdü ve zamanın büyük bölümü paletlerin monte edilmesine harcandı.

Tesla Model 3 Tank'ın yapım sürecini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Tesla'yı Hackleyip Yeni Özelliklerle Modifiye Etti!
Tesla Çalışanı Hırsızlıkla Suçlanıyor! Dünyanın En Hızlı Süper Bilgisayar Projesi Tehlikede Olabilir!

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
13.05.2022

İzlerken aklımdaki soruydu ve cevabı videoda göremedim, muhtemelen bu haliyle dönemiyor, dönmesi için şanzıman/şaft/diferansiyelin tekerleri zıt yönde de hareket ettirebilecek şekilde düzenlenmesi gerekir diye düşünüyorum. (Yapılan iş güzel o ayrı)

18.05.2022

elektrikli araçlarda şanzıman yok hocam.. Eğer tek motor destekliyorsa şaft ve difransiyel olur ama geneli 4 çeker yani 4 ayrı motor var.. (her tekerde ayrı ayrı ya da ön ayrı arka ayrı 2 motor) Bu yüzden dönme işi bir röle ile halledilir. Sola çevirince sol %10 geri hızda, sağ %60 ileri hızda gibi.. Elektrikli araçlarda gaza ne kadar basarsan o kadar gider sadece ileri/geri komutu veren bir düğme var vites ona diyebilirsiniz. Ayrıca tork ne ise onu verir motor. Bu yüzden Gaza bastıkça amperi arttıran bir sistemleri var. Hızı böyle sabitliyorlar..

13.05.2022

tek sorum nasıl dönecek ?

13.05.2022

Herkesin aklında aynı soru :D Bence de dönemiyor. Ama bu kadar çok detayı hesaplayıp yapan elemanlar bunu neden atlar? Aklıma gelen ilk ihtimal video çekildikten sonra araç eski haline getirilecektir. Diğer olasılık gerçekten hesaplayamamış olmaları olabilir. Lift meselesinden sonra o ihtimal de yabana atılmaz hani. Üstelik aynı mantıkla kapısı da açılamıyor. Yine de adamların eğlencesine yapabildiği işe bak ya...

20.05.2022

Küvetten drone yapmışlardı zamanında insan taşıyabilen, hatırladığım kadarıyla totalde 8 pervane gerekti, hadi minumum 4 olsun, fiyatlarına bakmıştım, bir pervane için aracımı satmam gerekti, nereye hedefliycen nereye yapcan amkduğumun yerinde, bu siktiğim sistemde.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ