Tesla Elektrikli Kamyoneti Cybertruck'ın Üretimine 2023'te Başlayacak

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın 2019 yılında tanıttığı pickup modeli Cybertruck'ın üretimine 2023 yılında başlayacağı iddia edildi.

Şirket, geçtiğimiz günlerde aracının çıkış tarihini Cybertruck’ın sipariş sayfasından sessiz sedasız kaldırmıştı. Reuters, aracın 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini paylaştı.

Tesla'nın internet sitesinin ilgili bölümünde "2022’de üretim yaklaştıkça yapılandırmanızı tamamlayabileceksiniz" ifadesi bulunuyordu. Son güncelleme ile birlikte bu ifade kaldırıldı.

Henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve ertelemenin nedeni bilinmiyor. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan küresel çip sıkıntısının bu ertelemeye neden olan en büyük etkenlerden biri olduğu düşünülüyor.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Cybertruck ile ilgili Twitter'dan gelen soruyu "2021’in tedarik zinciri için bir kabus" olduğunu içeren bir ifadeyle yanıtlamıştı.

Aktarılan bilgiye göre ilk tanıtıldığında üretiminin 2021 sonlarında başlayacağı söylenen Tesla Cybertruck'ın üretimini ilk etapta sınırlı kapasitede başlatacak ve daha sonra kapasiteyi artıracak.

İlginizi çekebilir:

Elon Musk Paylaştı: İşte İnsanları Başarısızlığa Yönelten 50 Bilişsel Ön Yargı
Google Kiracısı Olduğu Binayı 1 Milyar Dolara Satın Alıyor
Togg Yunan Basınında: ‘Türkler Avrupa'yı Fethetmeye Hazır’

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler