Tesettürlü Kadınlardan Duygu ve Düşüncelerini Ortaya Koyan 17 İtiraf

Başörtülü kadınlar, durumlarından dolayı yaşadıkları zorluklarla hissettiklerini itiraf uygulaması Whisper'da dile getiriyor ve birbirleriyle paylaşıyorlar. İşte dünyanın dört bir yanından tesettürlü kadınların itirafları.

1. "Başörtümü seviyorum ama bazen insanların kötü bakışlarına maruz kalıp, kendi kendime keşke hiç takmasaydım şunu diyorum. İnsanlar beni neden anlamıyor ve kıyafetimle yargılıyorlar?"

2. "Başörtüsü takmam konusunda bana baskı yapılıp yapılmadığının sorulmasından nefret ediyorum. Neyin baskı kurduğunu biliyor musunuz? Bana bunu takmamam gerektiğini söyleyerek beni rahatsız eden sizler baskı kuruyorsunuz."

3. "Hiç kimsenin başörtüm hakkında ne dediğini umursamıyorum. Kimseyi mutlu etmek gibi bir düşüncem de yok."

4. "Başörtüm içimdeki güzelliği yansıtıyor."

5. "Bir başörtülü olarak, batılılar bana saldırdığında gururlanıyorum, çünkü bu demek oluyor ki onlar benim dinim ve klişelerin karşısında ön yargılı olmayacak kadar açık fikirli değiller."

6. "Başörtüm benim prenses tacım. Ayrıca "saçımı" (örtümü) her gün farklı renk yapabilmek büyük bir eğlence."

7. "Her gün başörtümü takıyorum ve bahse girerim ki düşündüğünüzden daha mutluyum."

8. "Başörtüm başımda olduğunda her şeyi başarabilecekmiş gibi hissediyorum."

9. "Başörtümü seviyorum ama onu erkeklerin kadınları kontrol altına almak için kullandığı kanaati için takmıyorum. Allah için ve ona olan inancımı göstermek için takıyorum. Bundan utanmıyorum."

10. "Başörtüm olmasaydı insanlar muhtemelen benim Müslüman olduğumu anlayamazdı. Bu sebepten başörtülü olmaktan gurur duyuyorum."

11. "Başörtülü olmak çok eğlenceli. Çünkü sadece 10 dakikada hazırlanabiliyorsunuz ve insanlar yine de size iltifatta bulunabiliyor."

12. "Ben Müslümanım. Feministim. İnsanım. Başörtüsü takıyorum. Allah'ı seviyorum ve bir terörist değilim."

13. "Başörtüm; asaletim, saygım ve onurum. Onu asla bu gelip geçici dünyaya değişmeyeceğim."

14. "Başörtümü seviyorum. O benim feminist olduğumu göstermenin, nasıl olduğumu özgürce ifade etmemin yolu. İnsanların bana onu zorla mı taktırıldığını sormalarından nefret ediyorum."

15. "Ben başörtülüyüm ve onu çok seviyorum. İnsanların sevdiğim bir şeyi yapmamdan ötürü benim küçümsemesinden bıktım."

16. "Başörtüsü takmam güvende hissetmemin sebebi. Başörtümün dışarıda olan tüm kötü şeylerden beni koruduğuna inanıyorum."

17. "Başörtümü gururla takıyorum. Uğruna yaşadığım İslam'ı temsil ve sembolize ediyorum. Bunu yaptığım için çok onurluyum. Elhamdülillah."

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
25.03.2018

Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Ama tesettürümüzle yargılanıyoruz. Açıkken sürekli iş bulabilirken şimdi çok zor oluyor bu durum. İlla fabrikalarda mı çalışmak gerekiyor. Düğün eğlence organizasyonlarında görev almayı çok seviyordum.Şimdi peruk takarsan olur deniliyor. Açık insanlar nasil özgürce çalışıp yasayabiliyorlarsa bize de aynı hak tanınmalı. Bunun için nereye muracaat edilir nasıl imza toplanır bilgisi olan yazsın ya.

28.04.2016

Hayyttttt, yavrum benimmmmm.... Hangi ayet diyor "başını kapat, topukluyu giy, ipek eşarplarla dolaş, mücevheri tak, makyajın dibine vur, zengin koca bul, kıyafetinin parası muhakkak iki fakirin bir haftalık yemek parası olsun, jeeplerle dolaş, fakire yalandan bulaş, cennete gir!" diye.... İslamı sktiniz Allah ıslah etsin hepinizi....

28.04.2016

Çok çok doğru.

20.01.2018

Ben insanların başı acık ya da kapalı olarak sınıflandırılmasını cok sacma buluyorum. Bir de kapalı olanların cennetlik, açıklarin ise cehennemlik görülmelerini komik buluyorum kapalı biri olarak. Bence insanlar artık Allah'ın isine karışmaktan vazgecmeli. Sana mı duser sanki bu görev!? Cevremdekilerin bana öcü gibi bakmasından sıkıldım artik. Bu benim kendi kararım. Bu benim hayatım istedigim gorunumu secerim. Artık insanları dış görünüşlerine göre yargılamaktan vazgecin. Asıl onemli olan düşünce degil midir zaten!?

TÜM YORUMLARI OKU (354)