Teselli Etmek İsterken Saçmalayanların Yanında İkram Bekleyenler: Cenazede Ne Söylenir Ne Söylenmez?

İnsanlar ölümü bilerek yaşama bilincinde olsalar da kayıplar her daim üzücü olur. Yakınını kaybetmiş kişileri teselli etme derdine düşenler yer yer baltayı taşa vurabilirken, bazen de iyi niyet, cehennem yoluna asfalt döken bir hale bürünüyor.

Bu durumlarda nelerin yapılıp nelerin yapılamaması kesin sınırlarla çizili olmasa da bilim insanlarının tavsiyeleri bu bağlamda işe yarayabilir. Ayrıca ülkemizin yöresel ve töresel gerçeği cenaze evlerindeki ikramlar için hizmet beklenirken, acı sahiplerinin durumu daha da kötüleşebiliyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Psikiyatrist Doç. Dr. Nermin Gündüz yaptığı bu paylaşımla dikkat çekti 👇

twitter.com

Ve doğal olarak acısıyla tatlısıyla bir çok yorum yapıldı👇Yakınlarını kaybedenlere ne söylenir ne söylenmez tartışması yaşanırken, bunun bilimsel bir gerçek olmadığını anlatanlar da vardı. Tecrübelerini aktaranlar ise boğazları düğümledi

Sizce cenaze evinde ne söylenmez? Yorumlara bekliyoruz👇

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
25.06.2022

İsteyen istedigi gibi acisini yasar kardesim. Kimi icine atar, kimisi feryat figan aglar. İnsanin en acili gunu, birakin istedigini yapsin, akil vermeyin.

25.06.2022

Cenaze sahibine ne söylenir ne söylenmez bu konuda bi fikrim yok, tek bildiğim ve en nefret ettiğim tek şey var, milletin cenaze evlerinde yeme içme derdi, milletimiz o kadar aç gözlü ki zıkkımlanma derdinde, lan sizin gibi boğaz düşkünü pislikler yüzünden insanlar acısını bile yaşayamıyor, tek siz doyun diye, doymayasıcalar

Bu cenazeye gelenlerin suçu degil. Asıl suç cenaze sahiplerinde mubarek sanki cenaze evi degilde düğün eviymis gibi yemekler yapiyorlar lahmacunlar yaptiriyorlar ,utanmasalar birde davul zurna getirecekler halay cekecekler. Cenaze evinde bunlar olmaz yemek verilmez . Kuran okutulur dualar edilir bitti. Sonrada aglayip sizliyorlar yok neymis yas tutamadim tuz istediler,eve yemek götürmek istediler gibi şikayetler basliyor.

25.06.2022

Dayım öldüğünde kapıdan her kapıdan giren yas ederek girdiğinde şok olmuştum. Ulan sizin hiç bir şeyiniz değil.zaten ailesi annesi perişan olmuş. Sen ne diye daha alevlendiriyon... Ha birde dedem öldüğünde sakız çiğneyerek baş sağlığına gelen gerzekler vardı kovmadigima çok pişmanim hala

Çok sacma ,ne yani illa tanidikmi olmak gerekiyor tabiiki gelenlerde yas tutar.. ama emin ol çogu yemek verildigi icin geliyor .. birde yemek verilmesin o zaman cogu sadece telefonla arar bassagligi diler..

TÜM YORUMLARI OKU (11)