'Terör Soruşturması' İddiasına İBB'den Yanıt Geldi

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, İBB'ye yönelik bir 'terör' soruşturması yürütüldüğünü ve savcılığın iddianamesini hazırlayarak teslim ettiğini ileri sürdü. Bu iddiaya yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, ortada bir iddianame olmadığını, Bakanlık tarafından hazırlanan raporun savcılığa sunulduğunu açıkladı.

İddianamenin teslim edildiğini iddia etti

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, TELE1'deki canlı yayında İBB'ye yönelik bir terör soruşturması yürütüldüğünü ve savcılığın hazırladığı 500 sayfalık iddianameyi teslim ettiğini ileri sürdü. 

Mollaveisoğlu, operasyonun İBB'ye kayyum atamaya yönelik olduğunu ve İmamoğlu'nun kurmaylarıyla birlikte bu adıma karşı ne yapacağını konuşmak üzere görüştüğünü söyledi.

"Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak"

Mollaveisoğlu'nun iddiasına İBB'den yanıt geldi. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, savcılığın hazırladığı bir iddianame olmadığını, İçişleri bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporun savcılılığa teslim edildiğini açıkladı. Cumhuriyet'e konuşan Ongun şu bilgileri aktardı:

 'Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsür sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenecek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak.'

'Acil bir toplantı yapılmadı'

Konuyla ilgili İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasını da aktaran Ongun, 'İmamoğlu'nun kurmayı benim. Acil bir toplantı falan yapılmadı. Hukukçularımızla bir toplanalım, olan biteni gözden geçirelim dedi. Yoksa bir panik halimiz yok.' dedi.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
YORUMLAR
22.12.2022

Mümkün mü? Mümkün. Bu yüzden birlik olmanız gereken şu zamanda birbirinizi yemeyi bıraksanız?

22.12.2022

IBB'nin 3 senede enflasyon yüzünden yapması gereken fakat sırf zarar etsin diye yapılmayan zamlar için ibb meclisinden onaylar gelmeye başladı. Toplu taşımaya da geleceği söyleniyor. Yani seçim öncesi çökülecek çok net.. Seçim için kaynak lazım sonuçta.. Kayyumdan önce yapıldı bu zamlar demek için güzel plan..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ