Terminatör Filmi Gerçek Oluyor: Bilim İnsanları İnsan Derisiyle Kaplı Robot Parmak Geliştirdi

Japon bilim insanları, 'Terminatör' filmindekine benzeyen robotik parmaklar geliştirdi. İnsan parmağına benzeyen robot parmakla ilgili olarak Tokyo Üniversitesi'nden bir araştırmacı, 'Gerçek gibi görünen bir parmağın içinden makine sesi gelmesi ilginç.' açıklamasını yaptı. Terminatör filminde de bir robotik kolla başlayan olaylar yapay zekanın insanlığı yok etmesiyle sonuçlanmıştı. Umarız bu robotik parmak olayı oralara kadar götürmez.

Japon bilim insanları, robotik bir parmağı canlı insan hücreleriyle kaplamanın bir yolunu geliştirdi.

Tokyo Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yapay parmaklara cilt benzeri bir doku vermenin yanı sıra onu su geçirmez ve kendi kendini iyileştiren hale getirmeyi başardılar.

Yeni buluş, bilimkurgu film serisinde Arnold Schwarzenegger'in canlandırdığı T-800 Terminatör'ü biraz andırıyor.

Yeni teknik üzerine bir çalışma yazan Profesör Shoji Takeuchi şunları söyledi: “Parmak, kültür ortamından çıkar çıkmaz hafifçe 'terli' görünüyor.

Bir insan gibi “gerçek” görünmek, genellikle sağlık ve hizmet sektörlerinde insanlarla etkileşim kurmakla görevlendirilen insansı robotlar için en önemli önceliklerden biri olarak kabul ediliyor.

Prof Takeuchi, insan benzeri bir görünümün iletişim verimliliğini artırabileceğini ve sempati uyandırabileceğini düşünüyor.

Robotlar için üretilen mevcut silikon cilt insan görünümünü taklit edebilirken, söz konusu kırışıklıklar gibi hassas dokular olduğunda ve cilde özgü işlevlerden yoksun olduğunu söyledi.

Bilim insanları cilt dokusunun robotun yüzeyine oldukça iyi bir şekilde uyum sağladığını belirtiyor.

Araştırmacılar aynı zamanda parmağı kaplayan derinin gerçek cilt hücrelerinden yapıldığı için aynı zamanda kendi kendini iyileştirebileceğini ve su itici olduğunu belirtiyor. Bir robot parmağına entegre edilen bu deri tabakası, normal insan derisinin yaptığı gibi kendi kesik ve sıyrıklarını onarabiliyor.

Bu çalışmanın canlı deriyle kaplı robotlar yaratmanın sadece ilk adımı olduğunu belirten Tokyo Üniversitesi Profesörü Shoji Takeuchi, çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

Yeni geliştirilen robot derisi hala doğal cilt kadar güçlü değil ve canlı kalmak için dışarıdan yardıma ihtiyaç duyuyor. Araştırma ekibi ayrıca, tabakayı daha gerçekçi hale getirmek için saç kökleri, tırnaklar ve resmi ter bezleri eklemeyi de planlıyor.

Yaralandığı zaman aynı insanlar gibi kendiliğinden iyileşmeye başlayabiliyor.

Yaralandığında, işlenmiş cildin, yavaş yavaş cilde dönüşen ve tekrarlanan eklem hareketlerine dayanan bir kolajen bandaj yardımıyla tıpkı insanlar gibi kendi kendini iyileştirebileceğini söyledi.

Robot parmağın gerçek insan derisiyle kaplanması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İlginizi çekebilir 👇

Elon Musk İlk İnsansı Robot Optimus'un Kullanıma Sunulacağı Tarihi Açıkladı
Dünyanın En Küçük Uzaktan Kumandalı Robotu Geliştirildi: Damarların İçinde Gezebilecek Kadar Minik!

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
10.06.2022

parmakla başlayıp en çok para getirecek sektöre yönelebilir gibi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ