Terim: "Amacımız Yıldız Oyuncu Yetiştirmek Değil"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF bünyesindeki çalışmalarını ve planları hakkında konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lig TV' de katıldığı programda projelerini anlattı.

Güçlü bir ekiple çalıştıklarını belirten Terim, 'Çok değerli bir ekibim var. Uzun zamandır çalıştığım bir ekip var. Onların yanı sıra TFF’nin de ekibiyle beraber çalışıyoruz. Benim genç takımlara tecrübeli hocaları verme sebebim kalıcı olmaları. İyi oyunculara hocalık için çok şans verdim. Ama bir teklifte hemen gittikleri için genç takımlara tecrübeli isimleri verdim. O gidiyor, sonra yeni baştan. Yelpazemizi çok geniş tutuyoruz. Kadın futbolundan, gençlere, antrenör eğitimlerine kadar futbolun içerisinde ne varsa burada işlemeyi düşünüyoruz. Bizim çalışmalarımız 10-15 sene içerisinde meyve verecek. Yıldız oyuncu olmasa bile iyi insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. TFF gibi kurumlarda devamlılık ve istikrar olmalı. Ben burada olmasam bile projelerimiz devam etmeli. Reformlar bir senede olmuyor.' diye konuştu.

Oyuncuların şevk edilmesi gerektiğini ifade eden Fatih Terim, 'Yedek kulübelerini genişletmeliyiz. Yedek kalan oyuncunun oynama ümidi var ama tribüne çıkan oyuncunun hevesi kırılıyor. Kulüpler de maç başı ücretleri nedeniyle buna sıcak bakmadı ama tartışıyoruz. Ortak bir çözüm bulabiliriz. 18 kişi yetersiz. 10 civarı oyuncu dışarda kalıyor. Maç kadroları 22+3 olabilir.' dedi.

Planlamanın önemine vurgu yapan Terim, 'Milli takımlar bazında tüm program, gerek içeride gerek dışarıda, mümkünse 2 yıl öncesinden yapılır. Bizim en az 2 senelik programımız bellidir. YIllar önce Derwall bana 'Almanya Milli Takımı'nın iki yıl boyunca yemek menüsü bile belli.' demişti. Kulüplerin de böyle olmalı. Bu sezon başında ilk defa fikstür ve maç programı tek seferde yayınlandı. Gelecek senenin tarihleri belli. Bunlar belli olmayınca hazırlık maçı yapacak rakip bulamıyorsunuz. İki gün önceden rakip aramanız gerekiyor. Şimdi tüm sezonluk programınızı yapabiliyorsunuz. Bunlar çok önemli.' ifadelerini kullandı.

Goal

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı