Terenin Vücuda Yararları Nelerdir? Terenin Faydaları ve Zararları

Güçlü besin kaynaklarından biri olan tere, turpgiller familyasına ait bir bitkidir. Tere, çeşitli yemeklerde ve  salatalarda sıklıkla kullanılır. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir bir bitki türüdür. Özellikle yağ yakımını hızlandırdığı için kilo vermek isteyenler ve diyet yapanlar tarafından sevilerek tüketilir. Tere, şifa verici bir besin olduğundan dolayı da geçmişten beri birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan doğal ilaçlardan biridir. Ancak tere tüketimine dikkat edilmesi gerekilir. Aşırı tüketildiği takdirde vücutta olumsuz durumlara yol açabilir. Peki terenin vücuda yararları nelerdir? İşte terenin faydaları ve zararları...

Vitamin ve mineral bakımından zengin bir yeşillik olan tere, kalori açısından oldukça düşüktür. Özellikle yüksek miktarda C ve B vitaminlerini içerir. Aynı zamanda potasyum, sodyum, protein, kalsiyum, demir, magnezyum ve karbonhidratta bulunur. Bu nedenle sağlık için oldukça yararlıdır. Aynı zamanda tere otunun antioksidan özelliği de bulunur. Antioksidanlar sayesinde vücuttaki birçok sistemin korunmasını sağlar. Ayrıca lif açısından da önemli bir besindir. Terenin vücuda faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Terenin Vücuda Yararları Nelerdir? Terenin Faydaları ve Zararları

Tere, insan sağlığı için oldukça önemli bir yeşilliktir. Yapısında bulunan bileşenler, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Ayrıca grip, nezle gibi soğuk algınlıklarından vücudu korur. Kemiklerin gelişimi içinde oldukça yararlıdır. İleri ki yaşlarda oluşacak kemik erimesinin önüne geçer. Düzenli tüketilen tere, kansızlık gibi problemleri giderir. Sigaradan kaynaklı akciğerlerde oluşan hasarları giderme etkilidir. Vücutta oluşan toksinlerin atılmasını sağlar. Aynı zamanda karaciğerin korunması içinde önemli bir bitkidir. Bu organda biriken zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. 

Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur. Metabolizmayı düzenler, bağırsaklardaki iyi bakterilerin artmasını sağlar. Terenin idrar söktürücü özelliği de bulunur. Bu sayede böbreklerde oluşan kumun ve taşın atılmasını kolaylaştırır. Sinir sistemi içinde önemli bir bitkidir. Stres, uykusuzluk, yorgunluk gibi durumları ortadan kaldırır. Aynı zamanda beyin fonksiyonlarını iyileştirir, konsantrasyonu arttırır. Yüksek kolesterolü düşürerek kalp damar sağlığının korumasını sağlar.

Tere  her ne kadar faydalı bir bitki olsa da aşırı tüketimi vücuda zarar verebilir. Yüksek lif kaynağı olduğu için bağırsakları tahriş edebilir, ishal gibi sorunlara sebep olabilir. Aşırı tere tüketimi tiroitlerde fazla büyümeye sebep olarak tiroit bezlerine zarar verebilir. Mide rahatsızlığı olanların ve yüksek tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi gereken besinlerden biridir.

Terenin Faydaları Nedir? Terenin Besin Değerleri Nedir?

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Maydanoz Suyunun Vücuda Yararları Nelerdir? Maydanoz Suyunun Faydaları ve Zararları

Popüler İçerikler

Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı