Tepkilerin Odağındaydı: Galatasaray Lisesi Müdürü Vahdettin Engin, Fenerbahçe Üyeliğinden İstifa Etti

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Lisesi’ne müdür olarak atanan Fenerbahçe Kulübü Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin’in doğal üyelikten feragat edeceğini ve aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Galatasaray Lisesi’ne müdür olarak atanan Fenerbahçe Kulübü Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin’le ilgili olarak Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe üyesi bir kişinin Galataray Lisesi'ne müdür olarak atanmasının ardından yaşanan polemiklerden rahatsız olduklarını dile getiren Hamamcıoğlu, Prof. Dr. Engin'i ziyaret ederek bir teklif sunduklarını bildirdi. Hamamcıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Engin, Galataray Lisesi'ne müdür olarak atanmasıyla elde ettiği Galatasaray Spor Kulübü üyeliğinden ayrılacak. Hamamcıoğlu ayrıca Engin'in Fenerbahçe Spor Kulübü'nün üyeliğinden de istifa ettiğini belirtti.

"Kendi görevini Galatasaraylı birisine devredecek"

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 'Galatasaray Lisesi Müdürü’yle ilgili polemiğin spor sayfalarında olmasını doğru bulmuyoruz. Bu atamayı önerenler, inceleyip atayanlar ve bu atamayı yapanlar, bu durumun polemik olacağını bilerek yapmışlardır. Bu tür ayrıştırmalara gelmeden birlikte ve güçlü durmamız lazım. Şu anda lisede misafir olarak bulunuyoruz. İlgili, ilgisiz herkesin demeç vermesi, ‘Geldikleri gibi giderler’ şeklindeki demeçler yanlıştır. Hoş olmayan bir durum olmuştur ama lise müdürümüzün de sadece eğitime konsantre olacağından emin olarak, Fenerbahçe Kulübü Üyeliği’nden istifa etmiştir. Kendisi lisemizin müdürüdür. Bununla ilgili girişimde bulunduk. Kendisini ziyaret ettik. Polemik oluşmamasına teminen kendisine bir teklif götürdük. Sizin göreviniz sadece ve sadece Galatasaray Lisesi’ni temsil etmektir. Bu konuda bu kadar polemik konusu oldu. Spor sayfalarına konu oldu. Doğal üyesi olduğu Galatasaray Spor Kulübü’ne ve Divan Kurulu’na bir dilekçeyle müracaat edecek. Özel durumu ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle, tüzüğün kendisine verdiği temsil görevini kendi idari kadrosunda Galatasaraylı olan birisine devredecek. Bizim önerimiz bu polemiğin sonlanmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı tayine müdahale etme şansımız yoktur. Dolayısıyla bu konunun çözümü bu şekilde olacaktır.'

Fenerbaçeli Vahdettin Engin'in Galatasaray Lisesi müdürü olması, camianın ve taraftarın tepkisini çekmişti 👇

Galatasaray Lisesi'ne Fenerbahçeli Müdür Atanmasına Kulüpten Tepki: 'Camiamızı Derinden Yaralamıştır'

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
YORUMLAR
11.09.2019

olm ne malsınız ya. adam eğitimci, saçma sapan şeylerle uğraşıyorsunuz. neden devretsin adam görevini, böyle gerzekçe bişey olur mu ya? üstelik adamcağız fb üyeliğini de bırakmış daha ne yapsın. adamın suçu ne.

11.09.2019

Hohoo "benim gibi düşünmeyen, benden olmayan sürünsün, yok olsun, gebersin" zihniyeti son sürat devam. Yakışır güzel ülkemin sığırlarına.

12.09.2019

Bu da Türkiye'nin parmakla gösterilen liselerinden birisi. Saçma gelenekler saygı gerektirmez. Zihniyete bak. Türkiye'nin eliti de avamlığını kaybetmiyor demek.

TÜM YORUMLARI OKU (13)