Tepkilerin Ardından Adım Atıldı: MEB'den Adnan Menderes Animasyonu İçin Soruşturma

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimin ilk gününde ders arası etkinlik olarak gösterilen ve sosyal medyada büyük tepkilere neden olan Adnan Menderes'in idam görüntülerine ilişkin soruşturma başlattı. 

Dün tartışmalara neden olan söz konusu içeriklerin hazırlatılmasında sorumluluğu bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ne olmuştu?

EBA TV Sosyal Medyanın Gündeminde: Liselilere İlahi Dinletisi, Ortaokul Öğrencilerine Menderes Belgeseli

Ortaokul dersleri öncesinde Adnan Menderes'in idamı animasyon olarak yayınlanmıştı. Görüntüler sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Sosyal medyada Bakan Selçuk istifaya davet edilmiş, Selçuk'tan ise video için 'Çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum' açıklaması gelmişti.

Ziya Selçuk'tan EBA TV'deki Adnan Menderes Görüntülerine Açıklama: 'Çocuklara Uygun Olmadığını Düşünüyorum'

Selçuk ''Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım bir kaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam.'' ifadelerini kullanmıştı.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
24.03.2020

Ya bak işine. Tüm ilerleyişinizin sistemi: Yap sıkıntı çıkmazsa geç, sıkıntı çıkarsa dur, tepki büyürse sorumlular hakkında işlem başlat. Her daim olan şey. İzin almaktansa özür dilemeyi seçiyorsunuz. İlk başta yapmamaktansa yaptıktan sonra asıl suç sizdeyken alt kademede olanlara yıkıyorsunuz.

Pasif Kullanıcı
24.03.2020

Alkışlamak için bir buton olmalı seni alkışlamak istedim.

24.03.2020

Adam akıllı denetleme yapılsaydı bunlar olmazdı. Tepkiler gelmeseydi daha da abartıp kim bilir neler gösterecektiniz.

Pasif Kullanıcı
24.03.2020

Şunu çocuklara izleten ekipten hayır beklemeyin. Bir animasyon filmi hazırlamak için yüzlerce insana ihtiyaç var içlerinden biride çıkıp diğerlerini uyarmamış mı ? Çocuklarınızı tehdit ediyorlar bunun gibi bir adamı astık size neler .............. Bilinç altlarına silinmeyecek mesaj bırakıyorlar. Bunları yapan , bunlara izin veren insanların iyi olmasını bekleyin. Kötü bir insan degilsiniz şunu yapmazsınız.

TÜM YORUMLARI OKU (14)